Meer dan 82% van de ondernemers maakt gebruik van een subsidieadviseur. Dit is natuurlijk niet kosteloos. Waarom kiezen veel bedrijven er dan toch voor om een externe adviseur in te huren in plaats van het zelf te doen?   

Meer voordeel, minder gedoe

Stel, je hebt een probleem met je auto. Je kunt het misschien zelf repareren, maar hoe langer je eraan sleutelt, hoe meer problemen je tegenkomt of veroorzaakt. De vraag is of je eigen werk de beste oplossing tot stand brengt? Het zelf willen oplossen of uitzoeken kost in ieder geval veel tijd. De stelling is dat het uiteindelijk efficiënter is als het voor je wordt gedaan door een specialist. De tijdsbesparing is meer waard dan het bedrag dat je aan de specialist kwijt bent. Bovendien weet je zeker dat het goed is geregeld en meestal attendeert de specialist je ook op andere belangrijke zaken die je zelf niet had gezien. Bovenstaande geldt zeker voor subsidies.  

De juiste mogelijkheden vinden   

Bij subsidies zijn er tal van regels en voorwaarden om rekening mee te houden. Daarnaast ontstaan er bijna elke dag nieuwe subsidiemogelijkheden. Voor een specialist is dit dagelijkse kost en bovendien ‘core business’. Het gaat je zelf niet lukken om de dynamiek in het subsidielandschap te volgen en kansen te ontwaren. De tijd die dit vraagt kun je als ondernemer beter in je eigen onderneming steken, daar waar jij de grootste toegevoegde waarde kunt creëren    

Mis nooit een deadline 

Een laatste belangrijke taak van een subsidie-adviseur is het bewaken van het aanvraag- of declaratieproces. Al het voorgaande werk heeft geen nut gehad als de deadline wordt gemist.  

Wil je meer weten waarom werken met een subsidieadviseur zinvol is? Neem dan contact op met één van onze experts. 

 

Naast de vereiste certificeringen op gebied van voeding heeft het bedrijf op eigen initiatief ingezet op Clean Label technologie.

Maxima Seafood is een internationaal bedrijf in het duurzaam leveren van kwaliteit vis, schaal- en schelpdieren. Zij kopen, verwerken én leveren vol trots diverse soorten vis. Dagverse kwaliteit wordt steeds meer een vereiste van de consument. Wanneer de dagverse vis bij Maxima Seafood binnenkomt, verwerken zij het direct. Vervolgens wordt het in hoog tempo getransporteerd. Zo levert het bedrijf constante kwaliteit aan vishandelaren, visgroothandels en visimporteurs over de hele wereld.

 

Clean Label Technologie

Naast de vereiste certificeringen op gebied van voeding heeft het bedrijf op eigen initiatief ingezet op Clean Label technologie. Maxima Seafood producten met het Clean Label worden verwerkt op basis van volledige natuurlijke grondstoffen en onomstreden technieken. Voor deze technologie hebben zij alternatieve ontwikkeld voor schadelijke procestechnologieën en niet natuurlijke kleur-, smaak en conserveringsmiddelen.

 

Innovatie versneld dankzij WBSO-subsidie

Dit project wordt ondersteun met subsidie. De financiële bijdrage komt voort uit de WBSO-regeling. WBSO is loonkostensubsidie, in de vorm van vermindering van de loonheffing voor u en uw medewerkers die het R&D-werk verrichten. Deze WBSO-subsidie is bedoeld voor iedere ondernemer in Nederland die R&D-verricht.

Van Vliet in Hoogezand gaat als eerste snoepfabrikant in Nederland allergeenvrije zoetwaren produceren op basis van plantaardige stoffen.

Als snoepproducent is Van Vliet actief op de Europese zoetwarenmarkt. In hun fabriek produceren zij dagelijks grote hoeveelheden marshmallows. Met de productie van de eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland, die ook minder calorieën bevatten, is de planning 25 extra banen (9 op hbo-niveau en 16 op mbo-niveau) te creëren. De samenstelling op basis van plantaardige grondstoffen opent nieuwe markten voor Van Vliet. Straks kunnen ook consumenten die om ethische of religieuze redenen geen dierlijke grondstoffen eten, genieten van snoep.

 

Subsidie voor productie van eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland
Dit project wordt ondersteund met subsidie. De financiële bijdrage komt voort uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Deze regeling is bedoeld voor midden- en kleinbedrijven die duurzaam investeren en zorgen voor extra werkgelegenheid.

 

Bron: Subsidie voor productie van eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland. (2018, 22 mei). Geraadpleegd op 25 mei 2018, van https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/_nieuws/toon/Item/subsidie-voor-productie-allergeenvrije-zoetwaren-en-lichtgewicht-waterstofgasfles/

Afgelopen jaar heeft HGM gezorgd voor een succesvolle subsidieaanvraag voor een uniek project. Friese varkenshouders Mark van Sambeek en John Lorist zijn bezig met het realiseren van een nieuwe zeug. Een varken dat dankzij een ontwikkeling op het gebied van intramusculair vet in combinatie met beter gevarieerde voeding met kruiden, een hoger welzijn, minder antibioticagebruik, veiliger transport en betere leefomstandigheden vitaler is en uiteindelijk lekkerder vlees geeft (Frievar).

Innovatie versneld dankzij VIA subsidie
HGM heeft gezorgd dat dit unieke project van de onderneming Frievar een financieel steuntje in de rug kreeg dankzij de innovatiesubsidie VIA. Een project als dat van Lorist en Van Sambeek kost heel veel tijd en personeelskosten. Omdat uren zich lastig laten financieren bij een bank, was de VIA perfect voor Frievar. Hierdoor is het project beter en sneller uit te voeren volgens Lorist (Frievar & Ilse, 2017).

Van Sambeek: “Ik kan het andere ondernemers aanraden om de VIA ook aan te vragen als zij willen innoveren, maar ik raad ze ook aan om hierbij een adviseur in de arm te nemen.” (Frievar, 2017)

De subsidieaanvraag voor VIA is voor een ondernemer redelijk gecompliceerd. Zo ervaarde ook Frievar. Ondanks enkele voornemens tot afwijzing van de subsidieverstrekker, hebben wij geholpen de standpunten van Frievar extra te beargumenteren. Dit heeft uiteindelijk tot een geslaagde subsidieaanvraag geleid.

Lees het gehele artikel op de website van Frievar.

Bron: Frievar, & Ilse (2017). Frievar BV ontvangt VIA subsidie van Samenwerkingsverband Noord Nederland. Frievar BV. Geraadpleegd van http://frievar.com/frievar-bv-ontvangt-via-subsidie-van-samenwerkingsverband-noord-nederland/

Prihoda, gevestigd in Leek, is een van de grootste producenten van textiele luchtkanalen in de wereld. Door een toenemende vraag vanuit de markt besloot Prihoda te investeren in de ontwikkeling van een innovatieve techniek, waarmee textiele luchtslangen (airsocks) onder steriele condities kunnen worden gewassen, gedroogd en verpakt.

 

Personeelsuitbreiding
Deze nieuwe ontwikkelingsinvestering zal Prihoda een unieke positie in de markt geven. Het bedrijf verwacht meteen bij start twee nieuwe medewerkers nodig te hebben en binnen drie jaar nog te groeien met vier werknemers (Groningen@Work, 2018).

 

Subsidiesteun
Wij zijn trots dat we het bedrijf uit Leek hebben kunnen helpen door een succesvolle subsidieaanvraag te doen voor dit project. Er is gebruik gemaakt van het subsidieprogramma: Innovatief & Duurzaam MKB Groningen. Het subsidiebedrag bedraagt maar liefst € 23.900,-. Wij wensen Prihoda succes in het uitvoeren van het ontwikkelingsproject.

Lees het gehele artikel op Groningen@Work.

 

Bron: Provincie Groningen. (2018). Innovatieve “high care” droogtechniek voor Prihoda uit Leek. Groningen@Work. Geraadpleegd van https://groningenatwork.sites.kirra.nl/nieuws/innovatieve-high-care-droogtechniek-voor-prihoda-uit-leek

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling