BOSA. De stimuleringsregeling voor Bouw en Onderhoud van SportAccommodaties. Bespaar op de bouw en onderhoud van je sportaccomodatie. 

De afgelopen jaren zijn steeds meer sportverenigingen begonnen met het verduurzamen van hun accommodaties. Om deze trend te ondersteunen is de BOSA subsidieregeling gelanceerd. Voor de BOSA regeling is een budget van 77 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verbouwen en verduurzamen van sportaccommodaties. Het budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete subsidieaanvragen. Kortom: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor wie is de BOSA subsidie bedoeld? 

De BOSA subsidie is in het leven geroepen voor diverse amateursportverenigingen. Het is hierbij wel van belang dat de vereniging een privaatrechtelijk rechtspersoon is zonder winstoogmerk. Daarnaast moet de SBI-code waarmee de organisatie is ingeschreven bij de KvK beginnen met 93.1. Er is een uitzondering op de SBI-codes die zijn verbonden aan beroepssporten (93.13, 93.14.6, 93.19.1, 93.19.3, 93.19.4 en 93.19.5). Deze komen namelijk niet in aanmerking voor de BOSA subsidie.

Wat is de hoogte van het subsidiebedrag bij de BOSA subsidie? 

Het minimale subsidiebedrag dat kan worden aangevraagd via de BOSA is verlaagt van €5.000 naar €2.500. Hierdoor is het ook voor kleinere organisaties of verenigingen mogelijk om de BOSA aan te vragen.

Het maximale subsidiebedrag dat per jaar ontvangen kan worden is €2.500.000 per kalenderjaar.

Ben jij benieuwd of de (duurzame) investeringen van jouw sportorganisatie in aanmerking komen voor de BOSA subsidie? Neem dan contact met ons op via:

085 – 020 11 05

Welke kosten komen in aanmerking voor de BOSA subsidie?

Zowel de kosten voor de bouw als het onderhoud van een sportaccommodatie komen in aanmerking voor de BOSA subsidie. Ook op de aanschaf van nieuwe sportmaterialen is de BOSA subsidie van toepassing. Het subsidiepercentage van deze investering bedraagt 20%.

 

Activiteiten gericht op onderstaande onderwerpen komen dankzij de BOSA in aanmerking voor 10% aanvullende subsidie (30% totaal):

  • Energiebesparing. Voorbeelden hiervan zijn LED verlichting, warmtepompen, HR-glas, zonnepanelen, etc.
  • Toegankelijkheid. Zoals automatische deuren, tillift, rolstoel toegang, etc.
  • Circulariteit. Bijvoorbeeld hergebruikt infill zand, kunststof kantplanken, etc.
  • Klimaatadaptatie. Zoals regenopslagsysteem, vegetatiedak, infiltratiesysteem.
  • Veiligheidsbeleving. Bijvoorbeeld een veiligheidsscan en het toepassen van de veiligheidsbevorderende maatregelen.

Wanneer kan je de BOSA subsidie aanvragen?

De BOSA subsidie is zowel vóór de aanschaf van de maatregelen als achteraf aan te vragen.
Neem contact op met een van onze adviseurs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Heb je een duurzame investering gedaan, maar was dit niet voor een sportvereniging? Dan kom je niet in aanmerking met de BOSA subsidie. Echter zijn er wel andere mogelijkheden. Wellicht komen deze investeringen dan in aanmerking voor de EIA of MIA.

EIAMIA/VAMIL

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis
Met een meer dan 30 jaar kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Neem contact op met een van onze adviseurs of je in aanmerking komt voor de BOSA subsidie.

Kom je niet in aanmerking voor de BOSA? Misschien zijn er andere mogelijkheden! Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

INNOVATIEBOX vanaf 2021 nog steeds aantrekkelijk

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling