ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzaam energie en Energiebesparing). 

De subsidieregeling voor de verduurzaming van je huis. 

De ISDE (Investering Subsidie Duurzaam energie en Energiebesparing) is een subsidie die huiseigenaren financieel ondersteunt bij het aanschaffen van energiebesparende maatregelen. De ISDE is aan te vragen door eigenaren van een koopwoning, waarbij de woning ook het hoofdverblijf is van de eigenaar of direct wordt na de renovatie.

Waar kan ik de ISDE voor aanvragen?

De ISDE is aan te vragen voor vier verschillende maatregelen: (hybride) warmtepompen, zonneboilers, isolatiemaatregelen en voor een aansluiting op het warmtenet. Hieronder wordt kort ingegaan op de maatregelen.

(Hybride) warmtepompen
De ISDE subsidie is aan te vragen voor drie verschillende soorten warmtepompen: lucht/water-warmtepompen, water/water warmtepompen en grond-waterwarmtepompen.

Zonneboilers
De ISDE is aan te vragen voor zonneboilers mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. In de praktijk blijkt dat dit bijna altijd het geval is.

Isolatiemaatregelen
De ISDE subsidie is aan te vragen voor vijf verschillende typen isolatiemaatregelen die je kan aanbrengen aan je huis, te weten: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas.

Aansluiting op het warmtenet
De aansluiting moet worden gerealiseerd door een warmteleverancier en je moet bewijs kunnen leveren dat je woning volledig is afgesloten van aardgas. De subsidie die je voor een aansluiting op een warmtenet kan krijgen is € 3.325.

Waar kan je de ISDE niet voor aanvragen?

Voorkom teleurstelling en houdt er rekening je geen subsidie ontvangt voor de volgende investeringen:

  1. Nieuwbouw
  2. Airco (ook wel lucht-lucht warmtepomp)
  3. Uitbreiding van een woning (uitbouw)

Wat kunnen wij voor je doen?

Wij kunnen de gehele ISDE aanvraag voor je verzorgen. Daarbij controleren wij uiteraard eerst of je aan de voorwaarden voldoet om de subsidie te verkrijgen. Daarna proberen wij het maximale te halen uit je subsidiemogelijkheden.

formulier icoon
Start hier je ISDE aanvraag

HGM maakt het verschil

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis
Dat is waar wij voor staan. Met ruim 32 jaar kennis en ervaring helpt HGM je  graag verder met het zoeken van de juiste subsidieregeling. Wij streven ernaar om het maximale uit jouw project halen. de Dankzij de kennis en ervaring van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen jouw investeringsproject en de Subsidieregeling.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij van HGM helpen onze klanten van A tot Z in subsidieaanvragen.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

INNOVATIEBOX vanaf 2021 nog steeds aantrekkelijk

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling