MIA / Vamil. Bespaar op uw aanschaf van milieuvriendelijke en duurzame bedrijfsmiddelen met MIA\Vamil.

Milieu Investeringsaftrek (MIA) en willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil) zijn fiscale aftrekregelingen. Bij aanschaf van een milieuvriendelijk of duurzaam bedrijfsmiddel mag u als onderneming een extra bedrag aftrekken van de winst. Samen verlagen ze uw investeringskosten drastisch.

Wat is mijn voordeel met de MIA- en Vamil-regeling?

Zowel de aanschafkosten van het bedrijfsmiddel als het installeren of monteren ervan komen in aanmerking voor de MIA\VAMIL-subsidie. De toegekende subsidie is in de vorm van fiscaal voordeel. Het subsidiebedrag mag u uiteindelijk in mindering brengen op de vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.

 

Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)
De Vamil biedt u de mogelijkheid 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven van de winst. U draagt dus minder belasting af over de winst. Door af te schrijven in het jaar waarin u dat het beste uitkomt, vermindert u de fiscale winst. Hoe snel of langzaam u afschrijft, bepaalt u zelf. Dit mag ook in het investeringsjaar zelf zijn. De overige 25% schrijft u wel regulier af.

 

Regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA)
Dankzij de MIA-regeling profiteren bedrijven van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst. Dit is bovenop de andere fiscale aftrekmogelijkheden zoals de willekeurige afschrijving. Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft waarvan de code in de Milieulijst begint met een A, B, D, E, F of G mag u 13,5%, 27% of 36% van het investeringsbedrag extra aftrekken van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. U betaalt dus minder belasting.

Wat is het subsidiepercentage?

De code van het bedrijfsmiddel bepaalt de hoogte van het percentage dat u mag aftrekken, maar ook of u zowel Vamil- als MIA-voordeel kunt toepassen. Het minimale MIA-voordeelpercentage is 13,5% en het maximale 36%. Vamil heeft een vast percentage van 75%.
Het totaalbedrag zal dus per bedrijfsmiddel verschillen.

Code  MIA-voordeel  Vamil-voordeel
A  27%  75%
B  13,5%  75%
C  x  75%
D  27%  x
E  13,5%  x
F  36%  75%
G  36%  x

Voor wie is deze regeling?

Voor alle ondernemers in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Drempelbedrag € 2.500,-
  • Binnen 3 maanden aanvragen na het geven van de opdracht
  • Bedrijfsmiddel staat op de milieulijst
  • E-herkenning
  • De investering is nieuw

Budget

Budget  2018  2019
MIA  € 99 miljoen  € 107 miljoen
Vamil  € 40 miljoen  € 32 miljoen

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis
Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw investeringsproject en de MIA\VAMIL regelingen.

Weten of u in aanmerking komt voor MIA\Vamil voordeel?
Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Carnavalssluiting 2019
HGM adviseert bij Crowdfunding
Nieuw binnen de EIA 2019
Het is weer tijd voor de WBSO realisatiemelding
Sluiting met de feestdagen
Nieuwe regeling Creatieve Vouchers 2019
Wijzigingen DEI-subsidie 2019
Wijziging in de subsidie PRAKTIJKLEREN
Deadline indienen WBSO 2019 verlengd tot en met 5 december 2018
Hoe bereken ik mijn uiterste WBSO indienmoment?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling