MIA / Vamil. Voordelig investeren in uw duurzame project, product of proces? Dat kan! Vraag een MIA- of Vamil subsidie aan. Bespaar zo 36% dan wel 75% op uw investeringskosten.

MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) zijn twee subsidies die een mooie overlap hebben. Samen verlagen ze uw kosten drastisch.

MIA en Vamil aanvragen: zo doe ik dat
MIA subsidie en Vamil subsidie zijn gemakkelijk aan te vragen. Door wie? Door bedrijven die inkomsten- en vennootschapsbelasting betalen. En gevestigd zijn in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden. Investeren in nieuwe milieuvriendelijke technieken is een must. Welke dat zijn? Ze staan vermeld op de RVO Milieulijst. Voorbeelden zijn o.a. waterbesparende installaties, recyclingmachines, elektrische voertuigen en kachels. Maar ook duurzaam vervoer, recreatie en gebouwen.

Investeer minimaal € 2.500,- per aanvraag en vergeet niet uw aanvraag binnen drie maanden na het aangaan van de koopovereenkomst van de leverancier in te dienen. Dit kan het hele jaar door. Het beschikbare landelijke subsidiebudget voor beide regelingen is in 2018 € 99.000.000,- (MIA) en € 40.000.000,- (Vamil).

 

Wat zijn mijn voordelen?
MIA subsidie vergoedt tot wel 36% van uw investering: een aftrek die bovenop de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek) komt. Vamil subsidie vergoedt standaard 75% van uw investeringskosten. Dat betekent voordeel op liquiditeit én rente.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw investeringsproject en de MIA\VAMIL regelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

EBG ArbeidsplaatsenregelinG opent opnieuw voor MKB
Subsidie Praktijkleren ook in 2019
WBSO Reminder: Deadline WBSO aanvragen voor Q4 2018
HGM helpt: Advies bij beantwoording van een WBSO ICT vragenbrief
Versneller Innovatie Ambities (VIA) plus
Opening Nationale Eurostars aanvraag bij RVO.nl
OPZuid: 4 nieuwe calls op komst
Parktijkverhaal: Innovatiesubsidie voor productie eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland
WBSO reminder: Aanvragen kan nog!
Extra sluiting vanwege Hemelvaart

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling