SDE+. Goedkoop investeren in hernieuwbare energie? Vraag SDE+ subsidie aan en krijg de verschilkosten vergoed.

SDE+ subsidie: duurzaamheid promoten met korting op uw kosten. Wat valt hieronder? Onuitputtelijke bronnen, zoals windenergie, pelletkachels, zonnepanelen en vergisting uit biomassa. Groene energie kost doorgaans meer dan grijze energie. Stimuleringsregeling Duurzame Energie vergoedt het verschil in kosten.

De SDE+ voorjaarsronde 2020 is gesloten. Dit was tevens de laatste maal dat de regeling in zijn huidige vorm werd opengesteld. Momenteel is de overheid druk bezig met het opstellen van haar opvolger, de SDE++.

Een belangrijk nieuw uitgangspunt in de SDE++ is de rangschikking op basis van verwachte subsidie per vermeden ton CO₂-emissies.

Nieuw in de SDE++ is Carbon, Capture & Storage (CCS). CCS is de afvang en opslag van CO en kent verschillende mogelijke toepassingen in de industrie.

DE SDE++ wordt in zijn nieuwe vorm voor de eerste maal gefaseerd open gesteld voor aanvragen van 29 september 2020 t/m 22 oktober 2020. In Kalenderjaar 2020 is een totaal budget beschikbaar van € 5 miljard.

 

De verbreding van de SDE+ naar de SDE++ is een stapsgewijs proces. In 2020 is een flink aantal aanvullende categorieën in de SDE++ opgenomen. Een verbredingsoptie betreft bijvoorbeeld de elektrische boiler en warmtepomp. Toch is daarmee de verbreding van de SDE+ daarmee niet is afgerond. Andere nieuwe SDE++-categorieën zijn:

  • Aquathermie: oppervlaktewater en afvalwater
  • Warmtebenutting uit champost
  • Daglichtkas
  • Geothermie voor toepassing in gebouwde omgeving
  • Industriële restwarmte
  • Waterstofproductie via elektrolyse

De publicatie van alle onderliggende regelgeving voor de openstelling van de SDE++ wordt uiterlijk in het voorjaar verwacht.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of u in aanmerking komt SDE+?

No cure, no pay. Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Succesverhaal: Maxima Seafood gaat voor Clean Label Technologie
Zorgverlening is ziek en technologie als medicijn niet bereikbaar!
Ontvang tot wel 100.000 euro subsidie op je innovatieproject
Deadline 20 December 2020 voor WBSO 2021

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling