SDE+. Goedkoop investeren in hernieuwbare energie? Vraag SDE+ subsidie aan en krijg de verschilkosten vergoed.

SDE+ subsidie: duurzaamheid promoten met korting op uw kosten. Wat valt hieronder? Onuitputtelijke bronnen, zoals windenergie, pelletkachels, zonnepanelen en vergisting uit biomassa. Groene energie kost doorgaans meer dan grijze energie. Stimuleringsregeling Duurzame Energie vergoedt het verschil in kosten.

Subsidie energiebesparing aanvragen: dat doe ik zo
SDE+ subsidie aanvragen kan als u hernieuwbare elektriciteit, gas, warmte of een combinatie hiervan wilt opwekken. Belangrijk is om uw productie-installatie zelf in eigen hand te hebben. En u moet zelf gebruikmaken van de opgewekte energie.

Aanvragen kan zowel in het voor- als najaar. De regeling is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon.

 

Hoeveel subsidie krijg ik met SDE+ subsidie?
Het verschil in kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van geleverde energie wordt vergoedt met deze subsidie energiebesparing. Hoeveel u vergoed krijgt? Dat hangt af van de gebruikte technologie, de hoeveelheid geproduceerde energie en de ontwikkeling van de energieprijs. Elke technologie krijgt een eigen maximale looptijd tussen de 8, 12 of 15 jaar.

Het budget voor 2019 bedraagt € 5 miljard.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of u in aanmerking komt SDE+?

No cure, no pay. Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 3) Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 2) Keuze kostenmethode
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 1) Valkuilen bij keuze voor forfaitair tarief
Wat zijn subsidiabele personeelskosten bij een MIT R&D?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling