SDE++. Goedkoop investeren in hernieuwbare energie? Vraag SDE++ subsidie aan en krijg de verschilkosten vergoed.

SDE++ subsidie: duurzaamheid promoten met korting op je kosten. Wat valt hieronder? Onuitputtelijke bronnen, zoals windenergie, pelletkachels, zonnepanelen en vergisting uit biomassa. Groene energie kost doorgaans meer dan grijze energie. Stimuleringsregeling Duurzame Energie vergoedt het verschil in kosten.

SDE++ categorieën

Om in aanmerking te komen voor SDE++ subsidie, moet je actief zijn in de volgende categorieën: hernieuwbare elektricitieit, hernieuwbare warmte, hernieuwe gas, CO2-arme warmte en CO2-arme productie.

 

Het verschil tussen de SDE+ en SDE++ subsidie?

De SDE+ voorjaarsronde 2020 is gesloten. Dit was tevens de laatste maal dat de regeling in zijn huidige vorm werd opengesteld. De SDE++ is momenteel actief en is vanaf 28 juni 2022 open voor indienen.

Een belangrijk nieuw uitgangspunt in de SDE++ is de rangschikking op basis van verwachte subsidie per vermeden ton CO₂-emissies.

Nieuw in de SDE++ is Carbon, Capture & Storage (CCS). CCS is de afvang en opslag van CO en kent verschillende mogelijke toepassingen in de industrie.

De verbreding van de SDE+ naar de SDE++ is een stapsgewijs proces. In 2020 is een flink aantal aanvullende categorieën in de SDE++ opgenomen. Een verbredingsoptie betreft bijvoorbeeld de elektrische boiler en warmtepomp. Toch is daarmee de verbreding van de SDE+ daarmee niet is afgerond. Andere nieuwe SDE++-categorieën zijn:

  • Aquathermie: oppervlaktewater en afvalwater
  • Warmtebenutting uit champost
  • Daglichtkas
  • Geothermie voor toepassing in gebouwde omgeving
  • Industriële restwarmte
  • Waterstofproductie via elektrolyse

 

Hoogte van de SDE++ subsidie

De hoogte van het subsidiebedrag wordt vastgesteld aan de hand van de je besparing en de technologie. Je ontvangt zo een subsidiebedrag per ton CO-reductie.

 

Openstelling

De openstelling van de SDE++ subsidie wordt in 2022 gefaseerd opgesteld, van 28 juni tot en met 6 oktober. Er zijn grenzen gesteld aan het maximale subsidiebedrag per techniek of sector. Zo wordt voorkomen dat het maximale subsidiebedrag naar een bepaalde sector gaat. Het beschikbaar budget is in totaal € 13 miljard.

Fase Start- en einddatum Fasegrens subsidie-intensiteit (€/ton CO₂)
     
Fase 1 28 juni  65
     
Fase 2 11 juli 75
     
Fase 3 29 augustus 105
     
Fase 4 12 september 165
     
Fase 5 26 september tot 6 oktober 300

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of u in aanmerking komt SDE+?

No cure, no pay. Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Belangrijkste subsidienieuws van prinsjesdag 2022
WBSO-administratie stroomlijnen? Wij geven je 5 tips
Unieke cross-over duurzaamheid en innovatie
Zonder verduurzaming moet helft van de kantoren mogelijk sluiten

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling