ICT. Subsidie voor uw software, interface en eigen applicaties.

Er liggen veel kansen op gebied van ICT. Het is daarom juist belangrijk om te blijven innoveren. Subsidie biedt financiële ruimte om u innovatiemogelijkheden te vergroten. Er zijn ICT-subsidies beschikbaar op zowel nationaal als internationaal niveau. Denk hierbij aan subsidies die een deel van de ontwikkelingskosten dekken en regelingen die loonkosten helpen verlagen.

Wat is nu subsidiabel?
Denk hierbij aan interfaces, blockchain technologie of eigen applicaties.

Op welke subsidies kan ik nu beroep doen?
Dit zijn enkele ICT subsidies in een notendop:

Software development subsidies
Ontwikkeling en innovatie is subsidiabel, dat geldt ook voor het ICT-landschap. WBSO helpt loonkosten van uw programmeurs verlagen. Maar ook enkele ontwikkelingskosten. Met de Innovatiebox geniet u van een laag belastingpercentage over uw winst. Die u bijvoorbeeld behaald over de door uzelf of een medewerker ontwikkelde nieuwe software, interface, eigen applicatie of blockchain technologie. Of wat dacht u van de financiële ruimte die u kan krijgen bij een haalbaarheidsonderzoek dankzij de MIT-haalbaarheidsstudie of MKB instrument (SME instrument).

 

Wanneer IT bedrijven (internationaal) samenwerken
Werkt u samen met een partij in Nederland of internationaal aan softwareontwikkeling, interfaces, of applicaties? Of levert de een de software voor de hardware of andersom? MIT R&D-samenwerking biedt financiële ondersteuning aan dit type innovatieprojecten. Of wilt u uw product demonstreren in het buitenland, maar ontbreekt het u aan budget? Dan is DHI wellicht uw oplossing.

 

Krediet voor ICT mkb’ers – financiële steun
Komt u net niet in aanmerking voor subsidie? Of heeft u meer budget nodig, maar die is er niet? Geen nood de overheid biedt ook kredieten aan voor uw technische software ontwikkeling. U bent een project gestart en het product begeeft zicht tussen de fase bewezen technische haalbaarheid en marktintroductie. Dan kan de Vroege Fase Financiering, Innovatiekrediet of Borgstelling MKB Kredieten alsnog de ruimte bieden om uw dromen en ambities waar te maken.

 

Medewerkers & opleiding
Werkt u met internationale developers en is Engels puur de voertaal, wegens hun lage Nederlandse taalniveau. Tel mee met Taal biedt subsidie voor taaltrainingen voor medewerkers met een MBO-2 of lager taalniveau. Of zoekt u een adviseur om de samenwerking op de werkvloer te verbeteren? Duurzame Inzetbaarheid biedt subsidie voor het inschakelen van een extern bureau. KEI2018 biedt bedrijven in geselecteerde provincies een vergoeding voor het detacheren of in dienst nemen van hoogopgeleiden of promovendi. Het is belangrijk dat u ze in dienst neemt of uitleent vanwege hun kennis. Kennis voor technologische innovatie, organisatie-innovatie of marktinnovatie.

Interesse? Wacht niet langer. Wij vertellen u uw mogelijkheden! 

Bel mij terug verzoek: software subsidies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt het verschil

Dankzij de kennis en ervaring die we in de loop van de jaren hebben opgebouwd, helpen wij u gericht met een regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag. Samen maken we groei mogelijk.

Uw ambities waarmaken

Een aanvraag kan variëren van een project met een relatief lage innovatiedrempel tot regelingen waarbij hightech innovatie moet plaatsvinden. Gezien u de aanvraag maar één keer kunt doen, is het belangrijk dat u met een doordacht en goed onderbouwd verhaal komt. Laat ons helpen om uw ambities waar te maken. Wij werken op basis van een no cure no pay werkwijze en verzorgen uw aanvraag van tot z.

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling