ICT. Subsidie voor software, interface en eigen applicaties.

Er liggen veel kansen op gebied van ICT. Het is daarom juist belangrijk om te blijven innoveren. Subsidie biedt financiële ruimte om je innovatiemogelijkheden te vergroten. Er zijn ICT-subsidies beschikbaar op zowel nationaal als internationaal niveau. Denk hierbij aan subsidies die een deel van de ontwikkelingskosten dekken en regelingen die loonkosten helpen verlagen.

Wat is nu subsidiabel?
Denk hierbij aan interfaces, blockchain technologie of eigen applicaties.

Op welke subsidies kan ik nu beroep doen?
Dit zijn enkele ICT subsidies in een notendop:

Software development subsidies
Ontwikkeling en innovatie is subsidiabel. WBSO helpt de loonkosten van je medewerkers te verlagen. Maar ook andere ontwikkelingskosten. Met de Innovatiebox geniet je van een laag belastingpercentage over uw winst. Die je bijvoorbeeld behaald over de door jezelf of een medewerker ontwikkelde nieuwe software, interface, eigen applicatie of blockchain technologie. Of wat dacht je van de financiële ruimte die je kan krijgen bij een haalbaarheidsonderzoek dankzij de MIT-haalbaarheidsstudie of MKB instrument (SME instrument).

 

Wanneer IT bedrijven (internationaal) samenwerken
Werk je samen met een partij in Nederland of in het buitenland aan softwareontwikkeling, interfaces, of applicaties? MIT R&D-samenwerking biedt financiële ondersteuning aan dit type innovatieprojecten. Of wil je je product demonstreren in het buitenland, maar ontbreekt het je aan budget? Dan is DHI wellicht een oplossing.

 

Krediet voor ICT mkb’ers – financiële steun
Kom je niet in aanmerking voor subsidie? Heb je meer budget nodig? Geen nood, de overheid biedt ook kredieten aan voor technische software ontwikkeling. Mogelijk ben je net een project gestart en het product begeeft zicht tussen de fase bewezen technische haalbaarheid en marktintroductie; Dan kan de Vroege Fase Financiering, Innovatiekrediet of het MKB Borgstellings Kredieten alsnog de ruimte bieden om je dromen en ambities waar te maken.

 

Medewerkers & opleiding
Werk je met internationale developers en is Engels de voertaal, vanwege een laag Nederlandse taalniveau? Tel mee met Taal biedt subsidie voor taaltrainingen voor medewerkers met een lager taalniveau. Of zoek je een adviseur om de samenwerking op de werkvloer te verbeteren? De regeling Duurzame Inzetbaarheid biedt subsidie voor het inschakelen van een extern bureau.

Interesse? Wacht niet langer. Wij vertellen je de mogelijkheden! 

Bel mij terug verzoek: software subsidies

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt het verschil

Dankzij de kennis en ervaring die we in de loop van de jaren hebben opgebouwd, helpen wij je gericht met een regeling die het maximale uit je project haalt. Misschien komt je project zelfs in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag. Samen maken we groei mogelijk.

Je ambities waarmaken

Een aanvraag kan variëren van een project met een relatief lage innovatiedrempel tot regelingen waarbij hightech innovatie moet plaatsvinden. Gezien je de aanvraag maar één keer kunt doen, is het belangrijk dat je met een doordacht en goed onderbouwd verhaal komt. Laat ons helpen om je ambities waar te maken. Wij werken op basis van een no cure no pay werkwijze en verzorgen je aanvraag van tot z.

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling