AAL 2. Subsidie voor e-health en ICT in ouderenzorg. 

Het Active & Assisted Living programma (AAL) ondersteunt ontwikkeling van innovatieve ICT-oplossingen voor ouderen en hun omgeving. Het gaat om producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren, zodat ouderen in staat zijn zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te leven.

 

Hoe kom ik in aanmerking voor AAL 2?
Wanneer er sprake is van een samenwerkingsproject van minimaal drie onafhankelijke organisaties uit drie landen die participeren in de betreffende AAL-subsidieronde. In een consortium dienen in elk geval de volgende partners vertegenwoordigd te zijn:

  • een (eind)gebruikersorganisatie;
  • een marktgeoriënteerde bedrijfspartner;
  • een mkb-bedrijf (dit kan de hierboven genoemde bedrijfspartner zijn).

In consortia moet sprake zijn van een substantiële inzet van het bedrijfsleven (circa 50% van de mensmaanden) in verband met de time-to-market van twee tot drie jaar.

Waarom AAL 2?
Active & Assisted (AAL) stimuleert het ontwikkelen en op de markt brengen van ICT-oplossingen die ouderen helpen om zelfstandig te blijven. Ook wanneer zij last krijgen van lichamelijke, geestelijke beperkingen. Daarnaast doelt het programma op het bevorderen van de kwaliteit en duurzaamheid van de sociale/zorgsector en de economische, industriële positie van Europese bedrijven op dit terrein te versterken.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw investeringsproject en de MIA\VAMIL regeling.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Startdatum subsidie: Tel mee met Taal – 1 juni 2019!
Vrijdag 31 mei: deadline WBSO-aanvragen 2e helft 2019
Carnavalssluiting 2019
Opnieuw bijna € 10,5 miljoen voor MIT-projecten in Zuid-Nederland (MITZUID)
HGM adviseert bij Crowdfunding
Nieuw binnen de EIA 2019
Het is weer tijd voor de WBSO realisatiemelding
Sluiting met de feestdagen
Nieuwe regeling Creatieve Vouchers 2019
Wijzigingen DEI-subsidie 2019

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling