Horizon Europe. Wanneer Nederland te klein wordt en kansen grenzen verleggen.

De regeling Horizon Europe biedt voordelen aan kennisinstellingen, bedrijven en individuele wetenschappelijke onderzoekers die zich bezig houden met Europees onderzoek en innovatie.

Welk voordeel biedt Horizon Europe?
De vorm van de subsidie is afhankelijk van het type project waarvoor je een aanvraag laat doen. Horizon Europe biedt de mogelijkheden voor:

  • financiering van een innovatief project
  • het aantrekken of behouden van onderzoekers
  • het opdoen van nieuwe kennis
  • het versterken van het internationale netwerk

Voor wie is Horizon Europe?
De regeling Horizon Europe is geschikt voor:

  • Bedrijven die actief zijn in onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie in internationaal verband
  • Individuele onderzoekers

Hoe kom ik aanmerking voor Horizon Europe?
De regeling bestaat uit verschillende onderdelen. Of je innovatie- of onderzoeksproject binnen Horizon Europe past, hangt af van een aantal voorwaarden. HGM raadt aan eerst te kijken of je voorstel past binnen één van de ‘flagships’ van Horizon Europe met ieder aparte onderzoeksprioriteiten.

1. Industrieel Leiderschap (Industrial Leadership)
Dit programma is interessant voor de ICT-industrie. Om Europese bedrijven uit te laten groeien tot wereldleiders op hun gebied, zal er meer geïnvesteerd moeten worden in belangrijke industriële technologieën. Dit is het doel van de pijler Industrieel Leiderschap. Deze pijler richt zich op toegang tot financiering, stimulering van innovatie door het MKB en snelle doorbraken.

2. Excellent Onderzoek (Excellent Science)
De pijler Excellent Onderzoek tracht de Europese wetenschap wereldwijd op de kaart te zetten. Europa moet worden gezien als een aantrekkelijke locatie voor onderzoektalent. Het bevorderen van training en mobiliteit van onderzoekers en het versterken van de kwaliteit van fundamenteel onderzoek, komen onder andere in aanmerking voor de Horizon Europe.

3. Maatschappelijke Uitdagingen (Societal Challenges)
Door middel van een integrale en multidisciplinaire aanpak moeten oplossingen worden gevonden voor maatschappelijke vraagstukken. Denk aan een goede gezondheidszorg, een veilige en innovatieve samenleving, efficiënt gebruik van hulpstoffen en groen transport.

4. Horizontale acties
Projecten die gericht zijn op Responsible Research & Innovation (RRI), Twinning en Teaming tussen onderzoeksinstituten.

5. Klimaat, Energie en Mobiliteit
Europa heeft zich als doel gesteld om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daarom subsidieert Europa aan de hand van dit cluster innovatieve oplossingen die een transitie naar een groene en digitale economie versnellen.

Waarom Horizon Europe?
De Europese Commissie en de Nederlandse overheid willen met Horizon Europe wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Het doel is het versterken van het concurrentievermogen van Europa.
Daarnaast dagen zij het bedrijfsleven en de academische wereld uit om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen. Denk hierbij aan klimaatverandering, cyber veiligheid, vergrijzing, voedselveiligheid en betaalbare duurzame energie.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit jouw aanvraag.

Weten of uw project in aanmerking komt voor Horizon Europe?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Nieuws

Wordt jouw techniek opgenomen in de Milieulijst 2024?
WBSO Kosten & uitgaven: Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
Tempo emissieloos bouwen opgeschroefd

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling