Innovatiekrediet. Financeer uw veelbelovende en uitdagende innovatie met het Innovatiekrediet. Extra financiële slagkracht voor starters en mkb-ondernemers. 

Heeft u een vernieuwend idee, maar onvoldoende financiële middelen? Het Innovatiekrediet biedt uitkomst. Deze innovatieregeling ondersteunt veelbelovende projecten die binnen korte termijn leiden tot een nieuw product. Starter of gevestigd bedrijf? Hoe dan ook, het helpt u flink.

Het Innovatiekrediet is bestemd voor bedrijven die niet voldoende financiële middelen hebben om een technisch of klinisch innovatieproject in zijn geheel te financieren. Denk hierbij aan projecten als de technische ontwikkeling van (game)software. Of de ontwikkeling van een medicijn waarbij nog een klinische studie is vereist.

 

Wat zijn de voorwaarden?

Laat zien dat uw project technologisch nieuw is én kans van slagen heeft op de markt. Belangrijk bij het krediet voor innovatie is dat uw project wel past bij wat uw bedrijf doet en uniek is voor Nederland, Bonaire, St. Eustatius en Saba. Daarnaast heeft u al bewezen dat uw project technisch haalbaar is en dus op de markt kan worden gebracht. Uw innovatieproject moet u binnen vijf jaar afronden.

Omdat niet het gehele project wordt gefinancierd, legt u zelf minimaal € 150.000,- aan geld in. Dit geld gebruikt u o.a. voor noodzakelijke activiteiten om uw project op de markt te brengen.

Het Innovatiekrediet is een krediet en daarom risicodragend: u moet het krediet terugbetalen. Alleen als uw project mislukt, kunt u kwijtschelding aanvragen. Krediet aanvragen kan het hele jaar.

Wat is het kredietpercentage?

De volgende kredietpercentages gelden:

  • Kleine ondernemingen: 45%
  • Middelgrote ondernemingen: 35%
  • Grote ondernemingen: 25%
  • Samenwerkingsverbanden: 40%-50%

Maximaal krediet

Het maximale krediet voor klinische ontwikkelingsprojecten is per 1 januari 2019 € 5 miljoen. Voor technische ontwikkelingsprojecten is het maximale krediet € 10 miljoen.

Budget

Het landelijk budget voor 2019 is € 60.000.000,-, waarbij € 30.000.000,- is bedoeld voor klinische ontwikkelingsprojecten en € 30.000.000,- voor technische ontwikkelingsprojecten.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

De aanvraag voor Innovatiekrediet door ons laten doen?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

WBSO Reminder: Deadline WBSO aanvragen voor Q4 2019
Wat zijn subsidiabele personeelskosten bij een MIT R&D?
€ 160.000 voor MIT Haalbaarheidsronde Zeeland

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling