SIDN fonds. Richt uw innovatie project zich op de veiligheid en en stabiliteit van het internet? Vraag SIDN fonds aan.

Ontvang tot wel max. € 75.000,- per internetproject. Speciaal voor ondernemers met projecten die gericht zijn op de veiligheid en stabiliteit van en het vertrouwen in internet te garanderen.

Kunt u extra budget gebruiken voor het uitvoeren of doorontwikkeling van uw internet innovatie? Dat kan met het SIDN fonds.

Het SIDN fonds ondersteunt start-ups, ondernemingen en organisaties financieel die zich bezighouden die de ontwikkeling van het internet of het gebruik ervan stimuleren. Heeft u een project met lef, die vooruitstrevend is en een maatschappelijke meerwaarde biedt? Is financiering kunnen vinden niet vanzelfsprekend? Leg uw project voor aan het SIDN fonds!

 

SIDN fonds aanvragen: hoe kom ik in aanmerking?
Noodzakelijk is dat uw project de ambitie heeft het internet een veilige en vertrouwde omgeving te maken voor iedereen. Het project start vanuit een goed onnderbouwde behoefte uit de maatschappij en vindt plaats binnen Nederland. Nieuw in 2018 is dat het fonds werkt met een jaarthema. Het jaarthema voor 2018 is Responsible AI. Pioniers kunnen hierdoor in 2018 alleen aanvragen indienen als de aanvraag past binnen dit thema.

 

Het SIDN ondersteunt projecten die aansluiten op één van de volgende doelstellingen:

  • Versterking van het internet

Het realiseren van een open en vrij internet dat voor iedereen toegankelijk is. Denk hierbij aan innovatieve toepassingen van digitale technologie en software/hardware die het internet versterken en die bij voorkeur toegankelijk zijn voor alle gebruikers.

  • Empowerment van de gebruiker

Vergroting van kennis en vaardigheden van internetgebruikers. Denk hierbij aan projecten die de bewustwording over internet vergroten en/of internetgebruikers – in het bijzonder kinderen -uitrusten met de kernvaardigheden om zich vrij en veilig op internet te kunnen bewegen.

  • Maatschappelijke en economische impact

Stimuleren van creatief en innovatief gebruik van internet, waarmee maatschappelijke en/of economische impact wordt gerealiseerd. Denk hierbij aan projecten met baanbrekende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het terrein van onderwijs, zorg, duurzaamheid of veiligheid. Ook nieuwe vormen van bedrijvigheid, nieuwe business modellen of nieuwe manieren van werken, waar het algemeen belang centraal staat, kom in aanmerking.

 

Dit zijn uw voordelen met de SIDN-regeling
Het SIDN fonds kent twee aanvraag varianten. Afhankelijk van de fase van uw project kunt u een aanvraag indienen voor een Pioniers- of Potentials project.

  • Pioniers (max € 10.000,- per project)
    Projecten in de idee-fase. Gericht op de uitwerking van een veelbelovend idee naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp.
  • Potentials (max € 75.000,- per project)
    Projecten in de dooronwikkelings-/opschalingsfase met aantoonbare potentie, gesteund door een proof of concept.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. No cure no pay! Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Hulp nodig bij uw SIDN aanvraag? 

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 3) Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 2) Keuze kostenmethode
WBSO Kosten & uitgaven: (Deel 1) Valkuilen bij keuze voor forfaitair tarief
Wat zijn subsidiabele personeelskosten bij een MIT R&D?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling