SIDN fonds. Richt uw innovatie project zich op de veiligheid en en stabiliteit van het internet? Vraag SIDN fonds aan.

Ontvang tot wel max. € 50.000,- per internetproject. Speciaal voor ondernemers met projecten die gericht zijn op de veiligheid en stabiliteit van en het vertrouwen in internet te garanderen.

Kunt u extra budget gebruiken voor het uitvoeren of doorontwikkeling van uw internet innovatie? Dat kan met het SIDN fonds.

Het SIDN fonds ondersteunt start-ups, ondernemingen en organisaties financieel die zich bezighouden die de ontwikkeling van het internet of het gebruik ervan stimuleren. Heeft u een project met lef, die vooruitstrevend is en een maatschappelijke meerwaarde biedt? Is financiering kunnen vinden niet vanzelfsprekend? Leg uw project voor aan het SIDN fonds!

 

SIDN fonds aanvragen: hoe kom ik in aanmerking?
Noodzakelijk is dat uw project de ambitie heeft het internet een veilige en vertrouwde omgeving te maken voor iedereen. Het project start vanuit een goed onderbouwde behoefte uit de maatschappij en vindt plaats binnen Nederland.

Om meer impact te realiseren, hebben we vanaf de tweede helft van 2019 onze werkwijze aangescherpt. Binnen onze doelstellingen focussen we op meer specifieke onderwerpen waar we aan willen bijdragen.

Ondersteuning van projecten blijft onze kerntaak, maar de werving van projecten zal niet altijd meer via een open call plaatsvinden. Daarnaast zetten we in op meer intensieve samenwerking met relevante partners.

Zo werken we binnen de doelstelling ‘Sterk internet’ momenteel aan een gezamenlijke agenda met relevante partijen en zetten we ons in om baanbrekende (open source) projecten op de juiste plek te laten landen, zodat deze oplossingen breder ingezet en geadopteerd kunnen worden. Denk aan applicaties voor de open source gemeenschap, ontwikkelaars, of voor partijen in het publieke domein.

Binnen de doelstelling ‘Empowerment van de gebruiker’ staat momenteel de call ‘Grip op desinformatie’ open (deadline 3 mei 2021). Ook gaan we apart aandacht besteden aan betere digitale toegankelijkheid en inclusie.

Pioniersaanvragen altijd welkom

Aanvragen voor Pioniers projecten (om te komen tot een proof of concept, pilot of experimenteel ontwerp) kunnen echter het hele jaar door en op alle onderwerpen die aansluiten bij (een van) onze doelstellingen worden ingediend.

 

Dit zijn uw voordelen met de SIDN-regeling
Het SIDN fonds kent twee aanvraag varianten. Afhankelijk van de fase van uw project kunt u een aanvraag indienen voor een Pioniers- of Potentials project.

  • Pioniers (max € 10.000,- per project)
    Projecten in de idee-fase. Gericht op de uitwerking van een veelbelovend idee naar een demo, pilot of experimenteel ontwerp.
  • Potentials (max € 50.000,- per project)
    Projecten in de doorontwikkelings-/opschalingsfase met aantoonbare potentie, gesteund door een proof of concept.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. No cure no pay! Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Hulp nodig bij uw SIDN aanvraag? 

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Kabinet verhoogt het budget op schone vrachtwagens en bouwmachines
Fors hoger subsidiebudget voor verduurzaming
Succesverhaal: Maxima Seafood gaat voor Clean Label Technologie
Zorgverlening is ziek en technologie als medicijn niet bereikbaar!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling