Eurostars. Internationaal samenwerken aan hightech onderzoek en ontwikkeling? Vraag Eurostars subsidie aan. Deze Europese regeling die uw innovatie stimuleert.

Eurostars is onderdeel van het EUREKA programma. Deze Europese subsidie motiveert en stimuleert ondernemend Nederland om internationaal samen te werken op het gebied van hightech onderzoek en ontwikkeling.

Wanneer mag ik deze subsidie aanvragen?
In aanmerking komen voor Europese subsidies lijkt eenvoudig maar de aanvraag is veelal complex: voor Eurostars subsidie werkt u samen met minimaal één partner uit een ander Eurostars-land*. Uw bedrijf zet minimaal 10% van de omzet of fte’s in voor R&D. Let op: uw project moet zorgen voor economische groei en dus een oplossing bieden voor economische, strategische of maatschappelijke Europese vraagstukken.

*Er zijn 27 EU-landen die hiertoe behoren, aangevuld met Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Kroatië, Israël, Turkije en Zuid-Korea.

Eurostars kent een internationaal en een nationaal gedeelte. De eerstvolgende sluitingsdatum voor het indienen van internationale projectvoorstellen in call 14 is op 3 september 2020, 20:00 uur.

 

Wat is mijn subsidievoordeel?
Als Nederlands bedrijf krijgt u maximaal 45% van uw kosten vergoed. Hoe hoog die vergoeding is? Dat hangt af van uw project en alle deelnemers. Zo geldt een percentage van maximaal 35% voor onderzoeksactiviteiten en 25% voor ontwikkeling. Bent u een mkb-bedrijf? Dan ontvangt u 10% extra. Handig om te weten: per project krijgt u maximaal € 500.000,- vergoed.

Met het EUREKA programma stimuleren het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie innovatie bij mkb-bedrijven.

Hulp nodig bij de complexe materie van de aanvraag? HGM helpt u graag. Neem contact met ons op voor uw Europese subsidiemogelijkheden. Samen nemen we de sprong en besparen we op uw kosten.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten wat uw Europese subsidiemogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Kabinet verhoogt het budget op schone vrachtwagens en bouwmachines
Fors hoger subsidiebudget voor verduurzaming
Succesverhaal: Maxima Seafood gaat voor Clean Label Technologie
Zorgverlening is ziek en technologie als medicijn niet bereikbaar!
Ontvang tot wel 100.000 euro subsidie op je innovatieproject

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling