Eurostars. Internationaal samenwerken aan hightech onderzoek en ontwikkeling? Vraag Eurostars subsidie aan. De Europese regeling die je innovatie stimuleert.

Eurostars is onderdeel van het EUREKA programma. Deze Europese subsidie motiveert en stimuleert ondernemend Nederland om internationaal samen te werken op het gebied van hightech onderzoek en ontwikkeling.

Wanneer mag ik deze subsidie aanvragen?

In aanmerking komen voor Europese subsidies lijkt eenvoudig maar de aanvraag is veelal complex: voor Eurostars subsidie werk je samen met minimaal één partner uit een ander Eurostars-land*. Het project moet een exclusieve focus hebben op civiele toepassingen. Let op: je project moet zorgen voor economische groei en dus een oplossing bieden voor economische, strategische of maatschappelijke Europese vraagstukken.

*Er zijn 27 EU-landen die hiertoe behoren, aangevuld met Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Kroatië, Israël, Turkije, Zuid-Afrika, Verenigd Koninkrijk, Singapore en Zuid-Korea.

Eurostars kent een internationaal en een nationaal gedeelte. De eerstvolgende sluitingsdatum voor het indienen van internationale projectvoorstellen is van 6 januari 2023 tot 9 maart 2023.

 

Wat is mijn subsidievoordeel?

Als Nederlands bedrijf krijg je maximaal 50% van je kosten vergoed. Hoe hoog die vergoeding is? Dat hangt af van je project en alle deelnemers. Zo geldt een percentage van maximaal 35% voor onderzoeksactiviteiten en 25% voor ontwikkeling. Handig om te weten: per project krijg je maximaal € 500.000,- vergoed.

Met het EUREKA programma stimuleren het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie innovatie bij mkb-bedrijven.

Hulp nodig bij de complexe materie van de aanvraag? HGM helpt je graag. Neem contact met ons op voor je Europese subsidiemogelijkheden. Samen nemen we de sprong en besparen we op je kosten.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag.

Weten wat je Europese subsidiemogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Wordt jouw techniek opgenomen in de Milieulijst 2024?
WBSO Kosten & uitgaven: Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
Tempo emissieloos bouwen opgeschroefd
Green Deal geeft nieuwe blik op duurzame zorg
Meer geld naar innovatieve ondernemers

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling