De Innovatiebox. Een speciale tariefbox van 9%. De winst van je WBSO innovatieproject wordt lager belast.

Maak je winst met innovatieve activiteiten? Dan kun je misschien gebruik maken van de innovatiebox. De innovatiebox verlaagt de vennootschapsbelasting voor winsten uit innovatieve activiteiten. Iedere onderneming met WBSO, octrooi of kwekersrecht kan deze subsidie aanvragen. Merken en logo’s zijn hiervoor uitgesloten.

Zo kom je in aanmerking voor de Innovatiebox
In aanmerking komen voor de Innovatiebox is eigenlijk heel eenvoudig. Betaal je vennootschapsbelasting en beschik je over niet-tastbaar kapitaal, zoals octrooien, vergunningen of ontwikkelingskosten? En is de winst van jouw innovatie voor minimaal 30% het gevolg van een verleend octrooi? Dan kun je de Innovatiebox WBSO aanvragen.

Producten, processen en programmatuur dienen allemaal als basis voor het indienen van je aanvraag. Ook geregistreerde patenten tellen mee.

 

Wat zijn mijn voordelen met de Innovatiebox?
Het normale belastingtarief bedraagt 19-25%. En de Innovatiebox? Die is vele malen aantrekkelijker: slechts 9%. Dat betekent een winstvrijstelling van maximaal 72%. En dat is nog niet alles: ook royalty’s, verkoopwinsten en een deel van de opbrengst van verkochte producten zorgen voor een mooi voordeel. Let wel op: deze voordelen zijn pas geldig als je de voortbrengingskosten hebt gecompenseerd. Dat zijn de kosten voor het maken van je innovatie.

Innovatieboxscan

Ik wil een gratis Innovatiebox adviesgesprek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit je aanvraag

Weten wat jouw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

Wordt jouw techniek opgenomen in de Milieulijst 2024?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling