De Innovatiebox is een speciaal vennootschapsbelastingtarief van 5%! De winst van uw innovatieproject wordt lager belast. 

Innovatie bevorderen in ons land: dat doen we met de Innovatiebox, een speciale tariefbox die u een zeer aantrekkelijk belastingvoordeel biedt. Iedere onderneming met WBSO, octrooi of kwekersrecht kan deze subsidie aanvragen. Merken en logo’s zijn hiervoor uitgesloten.

Zo komt u in aanmerking voor de Innovatiebox WBSO
In aanmerking komen voor de Innovatiebox is eigenlijk heel eenvoudig. Betaalt u vennootschapsbelasting en beschikt u over niet-tastbaar kapitaal, zoals octrooien, vergunningen of ontwikkelingskosten? En is de winst van uw innovatie voor minimaal 30% het gevolg van een verleend octrooi? Dan kunt u de Innovatiebox WBSO aanvragen.

Producten, processen en programmatuur dienen allemaal als basis voor het indienen van uw aanvraag. Ook geregistreerde patenten tellen mee.

 

Wat zijn mijn voordelen met de Innovatiebox WBSO?
Het normale belastingtarief bedraagt 20-25%. En de Innovatiebox? Die is vele malen aantrekkelijker: slechts 5%. Dat betekent een winstvrijstelling van maximaal 80%. En dat is nog niet alles: ook royalty’s, verkoopwinsten en een deel van de opbrengst van verkochte producten zorgen voor een mooi voordeel. Let wel op: deze voordelen zijn pas geldig als u de voortbrengingskosten heeft gecompenseerd. Dat zijn de kosten voor het maken van uw innovatie.

Innovatieboxscan

Ik wil een gratis Innovatiebox gesprek

Ieder bedrijf met een WBSO, octrooi of kwekersrecht, kan deze subsidie aanvragen. U kan de regeling ook zelf aanvragen bij RVO. Houd hier rekening mee dat de aanvraag moet voldoen aan de eisen en verwachtingen van RVO. Dit kan als complex worden ervaren. Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u graag het maximale uit uw project en aanvraag te halen. Wij verzorgen uw gehele aanvraagtraject.
No cure no pay. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

EBG ArbeidsplaatsenregelinG opent opnieuw voor MKB
Subsidie Praktijkleren ook in 2019
WBSO Reminder: Deadline WBSO aanvragen voor Q4 2018
HGM helpt: Advies bij beantwoording van een WBSO ICT vragenbrief
Versneller Innovatie Ambities (VIA) plus
Opening Nationale Eurostars aanvraag bij RVO.nl
OPZuid: 4 nieuwe calls op komst
Parktijkverhaal: Innovatiesubsidie voor productie eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland
WBSO reminder: Aanvragen kan nog!
Extra sluiting vanwege Hemelvaart

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling