MIT-Haalbaarheidsproject. Je innovatie testen voordat het op de markt verschijnt. Het kan voordelig met MIT subsidie.

Verlaag je eigen kosten door de MIT-haalbaarheidsproject subsidie aan te vragen. Wil je de technische en economische risico’s in kaart brengen van je voorgenomen innovatieproject? Test het met een haalbaarheidsstudie. Het MIT-haalbaarheidsproject financiert deels jouw haalbaarheidsonderzoek.

MIT-haalbaarheidsproject subsidie aanvragen: zo doe ik dat
Haalbaarheid is hierin het keywoord. Denk aan een haalbaarheidsstudie, eventueel met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling (R&D). Voorbeelden hiervan zijn o.a. deskresearch, zoals literatuur- of octrooionderzoek, marktverkenning en concurrentieanalyse.

Deze MIT-regeling is geldig als minimaal 60% van je kosten bestaan uit een haalbaarheidsstudie. De looptijd van je project is maximaal één jaar na start. Ook ben je verplicht om binnen 4 maanden na je aanvraag te starten met de uitvoering van je project.

Jouw voordelen met MIT-haalbaarheidsproject subsidie
Er is genoeg voordeel te behalen met deze subsidie: tot wel 40%, met een max. van € 20.000,- per project. De MIT-haalbaarheidsprojecten subsidie wordt sinds 2022 niet meer landelijk aangevraagd, maar regionaal per provincie. De regionale budgetten verschillen per provincie. Het principe: wie het eerst komt, wie het eerste maalt, geld hierbij nog steeds. Ben je benieuwd naar de regionale budgetten en welke eisen er specifiek gelden in jouw regio? Neem dan contact met ons op.

De subsidie voor MIT-haalbaarheidsprojecten is opengesteld van 12 april 2022 t/m 13 september 2022. Deze regeling kent het principe first come, first serve. Aanvragen worden zodoende beoordeeld op basis van binnenkomst, totdat het budget is uitgeput. Het is daarom prioriteit om subsidieaanvragen op tijd in te dienen.

Belangstelling? Neem contact op met onze subsidieadviseurs voor een vrijblijvend gesprek.

Gratis MIT-advies? Laat hier je gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM je met een passende regeling die het maximale uit jouw project haalt. Misschien komt je project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met je door. Samen halen we meer rendement uit jouw aanvraag.

Weten of je in aanmerking komt voor MIT-haalbaarheidsproject?

No cure, no pay. Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Gerelateerd nieuws

WBSO Kosten & uitgaven: Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?
Tempo emissieloos bouwen opgeschroefd
Green Deal geeft nieuwe blik op duurzame zorg
Meer geld naar innovatieve ondernemers

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling