Starters International Business (SIB). Internationaal groeien met subsidie.

De subsidieregeling Starters International Business (SIB) helpt bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten.

Bent u MKB-ondernemer en wilt u gaan exporteren? En heeft  u weinig internationale ervaring? Dan kunt u een beroep doen op de SIB. Er zijn vanuit de regeling 3 soorten vouchers beschikbaar: een coaching-, een missie- en een kennisvoucher.

Subsidiabele export activiteiten

  • De coachingvoucher biedt een coaching traject dat in 3 stappen naar een duurzame internationale aanpak leidt. Met een adviseur werkt u aan een internationaal actieplan.
  • De kennisvoucher. Hiermee kunt u een deskundige inhuren die u adviseert en begeleidt in het (beter) positioneren van uw bedrijf in het buitenland inzake juridische- en fiscale kennis.
  • De missievoucher is voor deelname aan een meerdaagse uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending.

 

Wat zijn mijn voordelen?
Een coachingsvoucher heeft een waarde van € 2.400.- exclusief btw. U betaalt € 504,- btw aan de adviseur en vraagt deze vervolgens weer terug in uw btw-aangifte.

Een kennisvoucher aanvragen levert veel voordeel op: tot wel 50% vergoeding van de kosten met een maximumbedrag van € 2.500. (exclusief btw). Dit is vergelijkbaar met 40 advies-uren.

Neemt u deel aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending? Met een missievoucher kunt u een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs ontvangen met een maximumbedrag van € 1.500 (exclusief btw).

Voor 2020 is er in totaal € 3.450.000 beschikbaar. Dit budget geldt voor de coachings-, missie- en kennisvouchers.

 

Export subsidie aanvragen: Wanneer kom ik in aanmerking?

  • U hebt geen of weinig ervaring met zakendoen op buitenlandse markten;
  • U wilt export vast inbedden in uw onderneming
  • U bent bereid tijd en geld te investeren.

 

Ook voor het Caribische deel van het Koninkrijk
De SIB staat ook open voor het Caribische deel van het Koninkrijk. Hierdoor is het mogelijk om vanuit Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) of Aruba, Curaçao en Sint Maarten een aanvraag in te dienen.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag

Weten wat u in aanmerking komt voor de SIB export subsidie?

No cure, no pay. Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Kabinet verhoogt het budget op schone vrachtwagens en bouwmachines
Fors hoger subsidiebudget voor verduurzaming
Succesverhaal: Maxima Seafood gaat voor Clean Label Technologie
Zorgverlening is ziek en technologie als medicijn niet bereikbaar!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling