VIA. Uw innovatiekosten verlagen? Vraag VIA subsidie aan voor uw idee en bespaar op uw ontwikkelings- en personeelskosten. Voor Drenthe, Friesland en Groningen.

VIA (Subsidieregeling Versneller Innovatie Ambities) geeft uw innovatieproject of kennistoepassing een boost. Verlaag de kosten van uw R&D-project met een VIA subsidie.

TIP! Handig om te weten: VIA is samen te voegen met eerder aangevraagd MIT-regelingen voor haalbaarheidsprojecten.

 

VIA mkb-subsidies: wat zijn de eisen?
Om in aanmerking te komen voor de VIA innovatie subsidie moet uw bedrijf gevestigd en actief zijn in Drenthe, Friesland of Groningen. Én u werkt alleen of samen met andere mkb-bedrijven aan een nieuw idee. Uw idee draagt bij aan de RIS3 (Research and Innovation Strategy for Smart Specialization Noord-Nederland). Goed om te weten: uw project, proces of product moet maatschappelijk belangrijk zijn.

Belangrijk is dat u nog niets heeft ondertekend voor uw aanvraag. Ook mag één bedrijf niet meer dan 70% van de kosten voor eigen rekening nemen. U krijgt 18 maanden de tijd om uw project af te ronden na het ontvangen van de subsidie.

Het totale jaarbudget voor 2018 is € 15.000.000,-. Hiervan is € 5.000.000,- beschikbaar voor CO2-reducerende projecten en € 10.000.000,- voor innovatieve projecten. De VIA subsidie aanvragen kan het gehele jaar door.

 

Mijn voordelen met deze VIA innovatie subsidie?
Uw voordeel kan hoog oplopen. Waar dat van afhangt? Het type project en wat hierin centraal staat. Subsidie aanvragen kan voor ontwikkelingskosten, het inhuren van professionals en loon- en materiaalkosten. Elke aanvraag moet minimaal € 10.000,- aan kosten hebben. Per project krijgt u maximaal € 100.000,- vergoed. Hieronder leest u de subsidiepercentages per projecttype.

  • Samenwerkingsprojecten niet gericht op CO2-vermindering: 45%
  • Individuele projecten niet gericht op CO2-vermindering: 30%
  • Samenwerkingsprojecten koolstofarme economie: 50%
  • Individuele projecten koolstofarme economie: 35%

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u met een passende regeling die het maximale uit uw project haalt. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen. Wij spreken daarom graag de verschillende regelingen met u door. Samen halen we meer rendement uit uw aanvraag.

Weten of u in aanmerking komt voor VIA subsidie?

No cure, no pay. Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

Opening Nationale Eurostars aanvraag bij RVO.nl
OPZuid: 4 nieuwe calls op komst
Succesverhaal: Innovatiesubsidie voor productie eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland
WBSO reminder: Aanvragen kan nog!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling