WBSO. Bespaar op uw werknemersloonkosten én op R&D kosten en uitgaven.

Dat kan met WBSO subsidie: een fiscaal aantrekkelijke regeling met tot wel 32% subsidie op ontwikkeling.

Kunt u extra budget gebruiken voor de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur binnen uw eigen bedrijf? Dat kan met WBSO subsidie. WBSO biedt Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met technische innovatie subsidie. Van starters en zzp’ers tot mkb-bedrijven en zelfs multinationals; met uitzondering van publieke kennisinstellingen is WBSO aanvragen voor elk bedrijf mogelijk.

 

WBSO aanvragen: hoe kom ik in aanmerking?
Belangrijk is dat uw ontwikkelingsproject technisch nieuw is voor uw bedrijf. Én dat uw eigen personeel zich bezighoudt met het Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O). Handig feitje: uw project hoeft niet per se te slagen om WBSO subsidie aan te vragen.

Wat de WBSO subsidie voor u doet? De loonkosten en andere kosten en uitgaven voor uw R&D project, zoals prototypes en onderzoeksapparatuur, verlagen. Dat betekent minder loonheffing afdragen en een vaste aftrek voor zelfstandigen.

 

Wat zijn mijn voordelen met WBSO subsidie?
De eerste € 350.000,- aan loonkosten en uitgaven levert tot wel 32% subsidie op. Starters krijgen zelfs 40% subsidie. Daarna is het subsidietarief 14%. Goed om te weten: besteedt u als zelfstandige minimaal 500 interne uren per jaar aan uw ontwikkeling (S&O-uren), dan krijgt u een vaste aftrek. Een leuke aftrek die u mag meenemen in uw aangifte inkomstenbelasting.

De WBSO Quickscan

Ik wil een gratis WBSO afspraak

U kunt de WBSO subsidie ook zelf aanvragen bij RVO. Houd hier rekening mee dat de aanvraag moet voldoen aan de eisen en verwachtingen van RVO (technisch niveau / formaliteit). Dit kan als complex worden ervaren. Met een flinke rugtas aan kennis en ervaring helpt HGM u graag het maximale uit uw project en aanvraag te halen. Wij verzorgen uw gehele aanvraag. No cure no pay. Misschien komt uw project zelfs wel in aanmerking voor meerdere regelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een gratis second-opinion

Vraagt u zelf al subsidie aan of maakt u gebruik van een andere subsidie intermediair? Wij bieden de mogelijkheid voor een gratis second-opinion. Wij bekijken samen met u of het maximale wordt gehaald uit uw WBSO aanvraag. Dit gesprek is geheel vrijblijvend.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs behalen zij het optimale rendement uit de WBSO aanvraag.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

WBSO: Wanneer krijg ik uitsluitsel over mijn WBSO aanvraag?
Invloed Prinsjesdag 2018 op de subsidies: WBSO, EIA en MIA\Vamil
WBSO Reminder: Deadline WBSO aanvragen voor Q4 2018
HGM helpt: Advies bij beantwoording van een WBSO ICT vragenbrief
WBSO reminder: Aanvragen kan nog!
5 Tips: Hoe bereid ik mij goed voor op een WBSO controle?
Afspraak met een subsidieadviseur? Maak het uzelf makkelijk met deze checklist.
HGM helpt: Wat moet ik doen bij een WBSO vragenbrief?
HGM legt uit: Wat is een WBSO controle?
WBSO Reminder: Meld op tijd gerealiseerde S&O-uren 2017

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling