WBSO. Bespaar op je werknemersloonkosten én op R&D kosten en uitgaven.

Dat kan met WBSO subsidie: een fiscaal aantrekkelijke regeling met tot wel 40% subsidie op ontwikkeling.

Kun je extra budget gebruiken voor de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur binnen je eigen bedrijf? Dat kan met de WBSO subsidie. Met deze subisie kunnen Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met (technische) innovatie gebruik maken van fiscaal voordeel. Van starters en zzp’ers tot mkb-bedrijven en zelfs multinationals; met uitzondering van publieke kennisinstellingen is WBSO aanvragen voor elk bedrijf mogelijk.

WBSO aanvragen: hoe kom ik in aanmerking?

Belangrijk is dat je ontwikkelingsproject technisch nieuw is voor jouw bedrijf. Én dat jouw eigen personeel zich bezighoudt met het Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O). Handig feitje: je project hoeft niet per se te slagen om WBSO subsidie aan te vragen.

Wat de WBSO subsidie voor jou doet? De loonkosten en andere kosten en uitgaven voor jouw R&D project, zoals prototypes en onderzoeksapparatuur, verlagen. Dat betekent minder loonheffing afdragen en een vaste aftrek voor zelfstandigen.

 

 

Wat zijn mijn voordelen met WBSO subsidie?

De eerste € 350.000,- aan loonkosten en uitgaven levert tot wel 32% subsidie op. Starters krijgen zelfs 40% subsidie. Daarna is het subsidietarief 16%. Goed om te weten: besteedt je als zelfstandige minimaal 500 interne uren per jaar aan je ontwikkeling (S&O-uren), dan krijgt je een vaste aftrek. Een leuke aftrek die je mag meenemen in je aangifte inkomstenbelasting.

De WBSO Quickscan

Gratis second-opinion of oriënterend gesprek?

Samen met jou bekijken we of je het maximale haalt uit jouw WBSO-aanvraag. Of je het nu zelf hebt aangevraagd of hebt laten doen door een intermediair maakt niet uit. HGM helpt je graag.
Een second-opinion of oriënterend gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Wij verzorgen WBSO-aanvragen op no-cure-no-pay basis. We bekijken meteen of je bedrijf in aanmerking komt voor andere regelingen. Interesse? Laat dan je gegevens achter. Wij nemen direct contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen jouw project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen je gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs behalen zij het optimale rendement uit de WBSO aanvraag.

Weten wat je mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

WBSO Kosten & uitgaven: Welke kosten en uitgaven komen in aanmerking?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling