Tel mee met Taal. Een subsidie voor het verbeteren van de basisvaardigheden van uw personeel.

Tel mee met Taal biedt subsidie voor taaltrajecten, digitale vaardigheden en rekentrajecten ter verbetering van de basisvaardigheden van medewerkers. De subsidie is alleen te gebruiken voor mensen met een taalniveau onder 2F (F1=S1 primair, speciaal onderwijs).

Wat zijn de voorwaarden?

Belangrijk is dat de werknemers voor wie u het aanvraagt een lager referentieniveau hebben dan niveau 2F. F1 of S1 staat gelijk aan primair en speciaal onderwijs. Is dit het geval, dan kunt u deze subsidieregeling aanvragen. Trainingen dienen te worden gestart in hetzelfde jaar als uw aanvraag. Let op: het opleidingstraject mag geen onderdeel zijn van een inburgeringscursus.

Wat is mijn subsidievoordeel met Tel mee met Taal?

Deze werknemerssubsidie vergoedt maximaal 67% van uw kosten. Er geldt een maximale subsidiehoogte van € 20.000,- per aanvraag en een maximale te ontvangen subsidievergoeding van € 1500,- per werknemer (cursist).

Voor wie is Tel mee met Taal?

Scholen, bibliotheken, werkgevers, samenwerkingsverbanden, instellingen voor jeugdgezondheidszorg, of voorschoolse voorzieningen kunnen subsidie aanvragen voor de aanpak van laaggeletterdheid. Ook als u al eerder subsidie hebt ontvangen van Tel mee met Taal kunt u deze ronde opnieuw subsidie aanvragen.

Wanneer aanvragen?

Het indienmoment voor dit jaar is van zaterdag 1 juni tot en met maandag 30 september 2019. Alle subsidies worden toegekend op volgorde van binnenkomst; hoe eerder u deze werknemerssubsidie aanvraagt, des te sneller u kunt genieten van de voordelen.

Budget 2019

Circa € 7 miljoen, waarvan € 3,75 miljoen voor subsidieaanvragen door werkgevers en samenwerkingsverbanden.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw investeringsproject en de MIA\VAMIL regeling.

Weten of uw personeel in aanmerking komt voor Tel mee met Taal?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Tips en updates

WBSO Reminder: Deadline WBSO aanvragen voor Q4 2019
Wat zijn subsidiabele personeelskosten bij een MIT R&D?
€ 160.000 voor MIT Haalbaarheidsronde Zeeland
Nieuw binnen de VIA 2019: subsidie voor IT!
Opening subsidie MIT R&D Samenwerking 2019
Startdatum subsidie: Tel mee met Taal – 1 juni 2019!

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling