Het kabinet heeft nogmaals extra budget vrijgesteld voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Nadat het kabinet eerder dit jaar het budget heeft verhoogd, is er nogmaals extra budget door het kabinet vrijgegeven van €35 miljoen. Het kabinet hiertoe heeft besloten omdat de ISDE-subsidie deze periode meer is aangevraagd dan vooraf werd verwacht.

In totaal heeft het kabinet dit jaar €325 miljoen beschikbaar gesteld voor de ISDE-subsidie. Met deze regeling tracht de overheid Nederland verder te verduurzamen. De ISDE-subsidie is aan te vragen voor energiebesparende middelen, zoals een warmtepomp of een zonneboiler. Tevens is de regeling in veel gevallen bedoeld voor ondernemers die helemaal van het gas willen afstappen.

Wil je weten waar je aan moet voldoen om ISDE-subsidie te verkrijgen? Neem contact met ons op voor de voorwaarden.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Belangrijkste subsidienieuws van prinsjesdag 2022
Kabinet verhoogt het budget op schone vrachtwagens en bouwmachines

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling