Terug naar overzicht
ICT - Onderzoek & Ontwikkeling - WBSO
13 augustus 2018

HGM helpt: Advies bij beantwoording van een WBSO ICT vragenbrief

U heeft een WBSO-aanvraag ingediend of laten verzorgen door een intermediair… onverwacht volgt er een kritische vragenbrief van RVO. En wat nu?

Geen nood. Het is mogelijk dat RVO aanvullende informatie wil over uw project(en). In dit artikel helpen wij u op weg met de beantwoording van drie meest voorkomende redenen waarom een vragenbrief wordt toegestuurd.

– Weten wat een vragenbrief inhoudt? – leest u in onze eerdere blog: Wat moet ik doen bij een WBSO vragenbrief?

Meteen weten wat u kansen zijn? Vul uw gegevens in voor gratis advies.

1 Wat gaat u precies ontwikkelen? 

Een van de eerste vragen in de vragenbrief is: “Kunt u meer concreet beschrijven welke programmatuur u wilt gaan realiseren binnen dit project?”

Dit wijst er veelal op dat in uw projectomschrijving te weinig is benadrukt over welke functionaliteit de software zal beschikken en de structuur hiervan. Ons advies is het doel te beschrijven van de benodigde software. Vermeld daarbij uit welke blokken van functionaliteit deze software wordt opgebouwd. Maar ook wat hun onderlinge relatie is. Formuleer dit concreet en to-the-point.

 

2 Het ontbreken van technische knelpunten

De focus van uw aanvraag ligt mogelijk te veel op het functionele aspect van de ontwikkeling. We zijn vaak geneigd om toe te lichten wat de reden of aanleiding is van een ontwikkeling. We beantwoorden: Waarom is deze programmatuur nodig?

Maar de WBSO-subsidie is een innovatiestimulator (speur- & ontwikkelingswerk). De subsidie wordt toegekend in de mate van hoe innovatief de manier is waarop u een technisch knelpunt oplost en daar vooraf onderzoek naar doet. RVO wil dan ook graag weten:

  • Tegen welke software-technische problemen loopt u aan?
  • Welke mogelijke oplossingen onderzoekt u?
  • Wat zijn de onzekerheden rondom die oplossing?

 

3 Wat is technisch vernieuwend? 

Dit onderdeel ligt in relatie met reden twee. Naast het stimuleren van innovatieve oplossingen, wil de overheid met de WBSO-regeling ook het technische kennisniveau van het Nederlandse bedrijfsleven verhogen.

Het is dan ook belangrijk om aan te geven op welke gebieden uw ontwikkelproject de kennis binnen uw onderneming verrijkt. Dit zal worden vergeleken met de ontwikkelingen in uw branche en al beschikbare oplossingen. Daarnaast is het van doorslaggevende waarde dat u aantoont dat uw onderneming de kennis en kunde in huis heeft om dit project succesvol te kunnen uitvoeren.

 

Hulp nodig met uw vragenbrief?
Komt u niet uit aan de beantwoording? Vraag een gratis second opinion aan. Onze adviseurs bekijken uw aanvraag en vragenbrief. Hierna krijgt u vrijblijvend advies wat uw kansen zijn.

Tip
Het afhandelen en ondersteuning bieden bij een vragenbrief is onderdeel van onze no cure no pay werkwijze voor onze klanten.
Let op: Het komt voor dat de commissie die een intermediair vraagt alleen geldt voor het maken en indienen van uw aanvraag. Voor het beantwoorden van vragenbrieven kunt u verrast worden met extra kosten. Meestal tegen een pittig uurtarief. Houdt hier rekening mee wanneer u opzoek bent naar een intermediair voor uw subsidieaanvragen.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Contactformulier

Misschien ook interessant?

HGM helpt: Wat moet ik doen bij een WBSO vragenbrief?
WBSO: Wanneer krijg ik uitsluitsel over mijn WBSO aanvraag?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling