Melissa Claessens (27) uit Kaatsheuvel, is subsidieadviseur innovatie en ontwikkeling. Ze werkt elke dag aan uitdagende projecten van klanten en zet zich in om ondernemers te ondersteunen bij de financiering van hun innovatieve of duurzame producten.  

Unieke projecten 

“Het realiseren van dromen en ambities, dat is wat deze baan zo mooi maakt.” Elke dag is anders en elk gesprek is anders. “Ik probeer altijd de taal van de ondernemer te spreken en te begrijpen wat hun drijft. Zo kan ik me het beste verplaatsen in hun projecten en kan ik op de beste manier aan de aanvraag werken. Ik realiseer me ook goed dat het slagen van projecten heel wat betekent voor een ondernemer, zeker omdat subsidiabele projecten doorgaans erg risicovol zijn.”

Zo veel ontwikkeling in zo’n klein landje

Melissa is vanuit haar ervaring in sales bij HGM terechtgekomen. “Iemand iets verkopen is een vak op zichzelf , maar dat is niet wat ik bij HGM doe.” Als adviseur verkoop je niet je diensten maar bied je jouw kennis aan om ondernemers te ondersteunen zodat ze kunnen groeien en blijven ontwikkelen. Dat is immers waar subsidies ook voor bedoeld zijn. Het blijven innoveren is voor Nederlandse bedrijven enorm belangrijk. Dat er zo veel ontwikkeling in zo’n klein landje zit is geweldig.

Een beetje Zeeuwse trots

Eén van de cases waar Melissa bijzonder trots op is, betreft een jonge ondernemer uit haar eigen omgeving in de provincie Zeeland. Jonge ondernemers blijven niet vaak in Zeeland hangen omdat daar weinig kansen voor hun zijn, zeker niet een softwarebedrijf waar het hier om ging.

“Als ik er dan voor kan zorgen dat iemand verder kan komen met zijn onderneming in Zeeland en daardoor de provincie bruisend houdt, voel ik me alleen maar vereerd om daarbij te mogen helpen.”

Bij HGM proberen we iedereen altijd te helpen, van startup tot multinational, maar Melissa vindt haar passie vooral bij startups. “Ik geniet enorm van gesprekken met jonge ondernemers, hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Als ik hun effectief kan helpen met financiering van hun ambities, dat kan mijn dag niet meer stuk”.

Gouden tip voor ondernemers

De gouden tip voor ondernemers van Melissa is; Ga  er nooit vanuit dat jou product niet innovatief genoeg is. We spreken vaan ondernemers die zeggen dat hun product niet subsidiabel is omdat het niet innovatief genoeg is. Innovatie of ontwikkeling zit soms in de kleinste of gekste hoekjes. Een adviseur laten uitzoeken of jou product of project subsidiabel is, is altijd vrijblijvend. “Ik zou hier zeker gebruik van maken, je weet maar nooit of je waardvolle kansen laat liggen.”

 

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Afspraak met een subsidieadviseur? Maak het uzelf makkelijk met deze checklist.
€ 160.000 voor MIT Haalbaarheidsronde Zeeland
Waarom ondernemers een subsidieadviseur inschakelen?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling