2019 is in zicht, niet verkeerd om nog even uw financiën tegen het licht te houden. Wij wijzen u nog op een fiscale eindejaarstip. Er zijn slimme manieren om nog net voor de jaarwisseling wat geld uit te sparen. Het voordeel kan in sommige gevallen oplopen tot enkele duizenden euro’s.

 

Extra investeren

Investeringen in milieuvriendelijke en energiebesparende bedrijfsmiddelen vormen een interessante aftrekpost. Er zijn diverse subsidieregelingen die bedrijven “fiscaal belonen” wanneer zij hierin investeren. Zo mag u, naast de afschrijving van deze investeringen, een extra bedrag aftrekken van de winst.

 

Investeer milieubesparend: elektrische auto

Overweeg het eens om een elektrische auto aan te schaffen. Volledig elektrische auto’s en bedrijfswagens komen in aanmerking voor MIA. Uw onderneming mag hiervoor 36% van het investeringsbedrag extra ten laste brengen van de winst over het kalenderjaar waarin u de auto aanschaft. U betaalt hierdoor minder winstbelasting. Bijbehorende middelen zoals laadpalen kunt u ook fiscaal voordelig aanschaffen. Ook diverse uitvoeringen waterstof- en plugin-hybride personenauto’s komen in aanmerking voor de MIA-regeling.

Duurzaam gebouw:
Gaat u investeren in een nieuw duurzaam gebouw of u wilt een gebouw renoveren tot een duurzaam gebouw? Dan kunt u ook in aanmerking komen voor milieu-investeringsaftrek (MIA)

Reken hier uw MIA voordeel uit 
(gebruik code G voor elektrische auto’s)

 

Investeer energiezuinig: EIA

De EIA-regeling staat voor Energie Investeringsaftrek en is een fiscale regeling voor de zakelijke gebruiker. Wanneer u investeert in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie, biedt de EIA de mogelijkheid om 54,5% van de investeringskosten af te trekken van de fiscale winst van uw onderneming. Let op! Komend jaar gaat de EIA fors omlaag en daalt de aftrek met bijna 10%.

Middelen die onder meer in aanmerking komen:
Led-verlichtingssystemen, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen en koude- of warmteterugwinningssystemen.

Reken hier uw EIA voordeel uit

Voorwaarden
Voor zowel de EIA als MIA regeling geldt dat niet alle bedrijfsmiddelen in aanmerking komen. Gebruikte middelen zijn uitgesloten van de regeling en op enkele middelen geldt een maximaal subsidiabel investeringsbedrag. Ook moet de investering minimaal € 2.500 bedragen en voorkomen op de energie- of milieulijst van RVO.

 

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Subsidieplafond voor Vouchers Internationaal Ondernemen 2018
Invloed Prinsjesdag 2018 op de subsidies: WBSO, EIA en MIA\Vamil

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling