Terug naar overzicht
Energie & Milieu
3 januari 2023

Green Deal geeft nieuwe blik op duurzame zorg

De zorgsector in Nederland is grofweg verantwoordelijk voor 7% van de CO2-uitstoot, 4% van het afval en 13% van het grondstoffenverbruik. De oorzaak hiervan ligt onder andere bij de verspilling van medicijnen en zorghulpmiddelen die maar één keer gebruikt kunnen worden. Om de zorgsector te verduurzamen zijn er afspraken gemaakt in de nieuwe Green Deal samenwerken aan Duurzame Zorg. 

Onder deze Green Deal vallen 5 thema’s:  

  • Bevorderen gezondheid  
  • Kennis en bewustwording  
  • CO2-uitstoot vermindering 
  • Circulair werken 
  • Verlagen milieubelasting door vermindering medicatie  

Deze thema’s worden tussen 2023 en 2026 uitgewerkt. De invulling van de Green Deal (een nieuw convenant) zal gebaseerd zijn op samenwerking tussen de Rijksoverheid, zorgorganisaties, zorgverzekeraars en banken. Deze deal is een vervolg op twee eerdere Green Deals, gericht op heldere afspraken en minder vrijblijvendheid. 

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Officiële regelgeving SDE++ gepubliceerd

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling