Meer dan de helft van de kantoren in Nederland heeft nog geen energielabel C of hoger. Maar zoveel tijd is er niet meer. Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoren in Nederland verplicht aan energielabel C of hoger voldoen. 

 

Huidige situatie

Volgens schattingen van RVO had per 1 juli 2022 slechts 48% van de kantoren energielabel C of hoger. Bovendien kreeg 11% het label D of lager. 41% van de energielabels is nog niet geregistreerd. Hierdoor voldoet ruim de helft van de kantoren nog niet aan de label C-verplichting die per 1 januari 2023 geldt.

 

Energielabel C of hoger

Vanaf 1 januari 2023 zijn kantooreigenaren dus verplicht om minimaal een energielabel C te verkrijgen. Als dit niet het geval is, zal het pand niet langer als kantoor gebruikt mogen worden. Hoewel het aantal “groene kantoren” groeit, heeft naar schatting meer dan de helft van de kantoren nog een te laag label. Is dit bij jouw pand het geval? Dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen, zodat je ook na 1 januari 2023 aan de verplichting voldoet.

 

Snel actie ondernemen

Ten eerste is het aanvragen van maatwerkadvies een goede stap. Daardoor krijg je een goede inschatting van het label dat je kantoor nu heeft. Als blijkt dat je kantoor niet voldoet aan label C of hoger, dan kan de adviseur je begeleiden bij de noodzakelijke investering in energiebesparende middelen.

 

Bezuiniging kan goedkoper

Als u de eerste stap in uw bezuinigingsplan heeft gezet, is het belangrijk om te weten dat op vele energiebesparende middelen subsidie mogelijk is. Voor meer informatie over deze subsidies kun je contact opnemen met HGM via 085 020 1105 of info@hgm.eu. of kijk op de volgende pagina’s:

MIA/VAMIL  EIA

 

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Energiebesparingsplicht 2023 nadert
Fors hoger subsidiebudget voor verduurzaming
Waarom ondernemers een subsidieadviseur inschakelen?

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling