Realisatiemelding? Ieder jaar dient u uiterlijk 31 maart de gerealiseerde S&O-uren en eventueel gemaakte kosten en uitgaven te melden van het voorgaande jaar bij RVO.

Heeft u in 2018 innovatieve werkzaamheden verricht en gebruikgemaakt van de WBSO? Dan heeft u dus tot en met zondag 31 maart 2019 de tijd voor uw realisatiemelding. Ook wanneer u, ondanks verwacht, geen S&O-uren of kosten en uitgaven heeft gemaakt, moet u dit melden bij RVO.

Uitzondering voor ZZP’ ers
U hoeft als ZZP’er alleen een melding te doen wanneer u in 2018 gebruik maakte van de WBSO en minder dan 500 S&O-uren heeft gerealiseerd. Heeft u in 2018 dus 500 of meer S&O-uren gemaakt, dan hoeft u geen mededeling te doen.

Basis voor een eventuele controle
Het WBSO-proces stopt helaas niet bij alleen het indienen van de aanvraag. De voortgang van de WBSO-activiteiten moet worden vastgelegd, zodat o.a. eventuele kosten en uitgaven duidelijk aan de WBSO kan worden gelinkt. Deze realisatiemelding vormt ook een basis voor als er een eventuele controle door RVO in de toekomst plaats vindt.

Doe de melding op tijd
Wij adviseren de melding echt op tijd te doen, de gevolgen zijn namelijk niet niks. Meldt u niet op tijd, dan volgt een boete vanuit RVO. Meldt u helemaal niets, ook niet na ontvangst van een herinnering van RVO? Dan stuurt RVO een volledige correctie van uw S&O-verklaring, daarnaast moet u alle toegepaste S&O-afdrachtvermindering terugbetalen én u ontvangt een boete.


Tip!

Wat moet u niet doen bij een realisatiemelding? Lees hier de zes veel gemaakte fouten bij een WBSO-realisatiemelding.

 

Hulp nodig?
Wilt u optimaal gebruik maken van de WBSO subsidie? Laat u adviseren door onze professionals en ontdek de mogelijkheden voor uw onderneming! Wij informeren u graag. Laat uw gegevens achter dan nemen wij snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

WBSO Reminder: Meld op tijd gerealiseerde S&O-uren 2017
6 veel gemaakte fouten bij WBSO realisatiemelding

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling