Dat er samengewerkt moet worden bij een MIT R&D samenwerkingsproject is bij velen bekend. Maar wat bij velen niet bekend is, is – wat valt er onder de subsidiabele kosten die ingediend kunnen worden? -.

In dit artikel behandel ik de subsidiabele personeelskosten bij een MIT R&D samenwerkingsproject.

Subsidiabele personeelskosten

Vraagt u de MIT R&D-regeling aan, dan kunt u gebruik maken van een forfaitair uurloon van € 60 per uur. Ook kan er gekozen worden voor een daadwerkelijk uurloon van een medewerker. Het daadwerkelijk uurloon wordt bepaald aan de hand van zijn of haar loon.
Alle technische ontwikkel uren zoals het ontwerpen, ontwikkelen en het oplossen van technische problemen kunnen opgevoerd worden als subsidiabele kosten. Deze uren dienen gemaakt te worden door onderzoekers, tekenaars, medewerkers met een technische achtergrond en personeel die technisch inhoudelijk mee ontwikkelt aan het samenwerkingsproject.
Administratieve en financiële medewerkers vallen hier niet onder. Kosten van derden vallen zijn wel subsidiabele kosten die meegenomen kunnen worden in de project begroting.


TIP: Start op tijd met de voorbereiding op uw samenwerkingsproject.

Start minimaal 3 maanden voor het indienen van een samenwerkingsproject. Het vinden van een geschikte samenwerkingspartner kan tijdrovend zijn. Heeft u al wel een partner? Weet dan dat het tijdig klaar hebben van alle documentatie ook flink wat tijd gaat kosten. Start op tijd en neem een adviseur in de arm. Wij kunnen u in het proces begeleiden en zorgen dat uw focus bij de projectwerkzaamheden blijft.

 

Hulp nodig bij het aanvragen van MIT R&D Samenwerkingsproject?

HGM beschikt over een ruime ervaring in het verzorgen van de MIT-subsidie voor onze relaties. Zoekt u hulp bij het vinden van een geschikte samenwerkingspartner en/of het aanvragen van de regeling? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij verzorgen uw aanvraag no cure no pay en bekijken meteen uw andere subsidiemogelijkheden.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

€ 160.000 voor MIT Haalbaarheidsronde Zeeland
Opening subsidie MIT R&D Samenwerking 2019
Opnieuw bijna € 10,5 miljoen voor MIT-projecten in Zuid-Nederland (MITZUID)

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling