Organisaties opgelet! Het SIDN fonds werkt dit jaar naast haar open calls ook met een thema: Responsible AI.
Wat betekent dit voor uw subsidiekansen?

Waarom Reponsible AI als thema?

Artificial Intelligence (AI)  maakt zijn opmars in bijna elke app, website of apparaat. De populaire spraakassistenten Siri en Alexa (Amazon) en de slimme algoritmes die onder andere door Facebook en Netflix worden ingezet, tonen al aan dat AI verwerkt is in ons dagelijks gebruik. AI roept veel vragen op over de impact op de samenleving en verhouding tussen mens en technologie. Het creëren van goede randvoorwaarden is waar het SIDN fonds aan wil bijdragen.

Het zorgen voor goede randvoorwaarden

De doorbraak van AI wordt vooral bepaald door het feit dat de technologie steeds beter in staat is zelfstandig te leren en daardoor meer autonoom te opereren. Vooral het autonome aspect van de technologie roept vraagtekens op. Dit vraagt om goede randvoorwaarden en etnische kaders, ook wel ‘Resnposible AI’ (RAI) genoemd.
Hierbij draait het zowel om verantwoord als verantwoorde Artificiële Intelligentie (AI die geen schadelijke effecten te weeg brengt en ethische afwegingen meeneemt) en AI for Good (AI ontwikkelingen en inzet om het maatschappelijk belang te dienen).

 

Wat betekent dit voor uw subsidiekansen?

Responsible AI is een van de vraagstukken die het SIDN fonds vanuit haar doelstellingen belangrijk vindt. Dit betekent dat in 2018 Pioniers alleen projecten kunnen indienen die passen binnen het thema Responsible AI. Voor Potentials blijft de call ook openstaan voor projecten die aansluiten bij de doelstellingen van het SIDN fonds.

Subsidiehoogte voor AI
Projecten gericht op uitwerking van een goed idee, max. € 10.000,-
Projecten gericht op doorontwikkeling/opschaling van een bewezen concept, max. € 75.000,-

Opening eerste call 2018
De eerste call voor 2018 is geopend tot en met 12 maart 2018, 13:00u. Meer informatie over deze ICT-regeling leest u op onze SIDN pagina.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Nieuw binnen de VIA 2019: subsidie voor IT!
Subsidie als vast onderdeel van je businessmodel

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling