Erkende leerbedrijven die praktijkbegeleiding geven aan Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) komen ook in aanmerking voor subsidie. De subsidie bedraagt maximaal € 2.700,- per praktijkleerplaats/schooljaar.

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 komen ook VSO-leerlingen in aanmerkingen voor de subsidie Praktijkleren. Het gaat hier wel om VSO-leerlingen die in het laatste jaar van hun opleiding zitten. Een algemene uitleg van de subsidie Partijkleren leest u hier.

 

Hoogte van subsidie Praktijkleren VSO

De subsidie is maximaal € 2.700,- per praktijkleerplaats/schooljaar. Deze ondersteuning geldt vanaf schooljaar 2017-2018. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het totaal aantal weken waarin u de leerling praktijkbegeleiding heeft gegeven.

 

Aan welke voorwaarden moet ik minstens voldoen? 

Ook voor deze regeling zijn er specifieke voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Om het overzichtelijk te houden, vertellen wij u de belangrijkste voorwaarden. Hier moet u minstens aan voldoen, wilt u in aanmerking komen voor subsidie voor de praktijkbegeleiding van VSO-leerlingen.

Minimale voorwaarden:

• Alleen praktijkbegeleiding in het laatste jaar van de opleiding komt in aanmerking voor subsidie.
• De VSO-leerling volgt het uitstroomprofiel ‘arbeidsmarktgericht’ of zit in een leer-werktraject binnen
het uitstroomprofiel ‘vervolgonderwijs’.
• De leerling staat ingeschreven aan een school voor het voortgezet speciaal onderwijs.
• U beschikt over een geldige en ondertekende stage-overeenkomst.

Let op: Deze subsidie is niet vooraf aan de praktijkbegeleiding aan te vragen.

 

Hulp nodig bij deze regeling?

HGM verzorgt op no cure no pay basis uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag. Heeft u nog vragen over deze subsidieregeling praktijkleren, aarzel niet en stel ze gerust! Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Wijziging in de subsidie PRAKTIJKLEREN
Erkend Leerbedrijf? U hebt recht op subsidie.

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling