Terug naar overzicht
Onderzoek & Ontwikkeling - Subsidie Praktijkverhalen
26 februari 2018

Succesverhaal: Innovatiesubsidie voor ontwikkelen van een nieuwe zeug!

Afgelopen jaar heeft HGM gezorgd voor een succesvolle subsidieaanvraag voor een uniek project. Friese varkenshouders Mark van Sambeek en John Lorist zijn bezig met het realiseren van een nieuwe zeug. Een varken dat dankzij een ontwikkeling op het gebied van intramusculair vet in combinatie met beter gevarieerde voeding met kruiden, een hoger welzijn, minder antibioticagebruik, veiliger transport en betere leefomstandigheden vitaler is en uiteindelijk lekkerder vlees geeft (Frievar).

Innovatie versneld dankzij VIA subsidie
HGM heeft gezorgd dat dit unieke project van de onderneming Frievar een financieel steuntje in de rug kreeg dankzij de innovatiesubsidie VIA. Een project als dat van Lorist en Van Sambeek kost heel veel tijd en personeelskosten. Omdat uren zich lastig laten financieren bij een bank, was de VIA perfect voor Frievar. Hierdoor is het project beter en sneller uit te voeren volgens Lorist (Frievar & Ilse, 2017).

Van Sambeek: “Ik kan het andere ondernemers aanraden om de VIA ook aan te vragen als zij willen innoveren, maar ik raad ze ook aan om hierbij een adviseur in de arm te nemen.” (Frievar, 2017)

De subsidieaanvraag voor VIA is voor een ondernemer redelijk gecompliceerd. Zo ervaarde ook Frievar. Ondanks enkele voornemens tot afwijzing van de subsidieverstrekker, hebben wij geholpen de standpunten van Frievar extra te beargumenteren. Dit heeft uiteindelijk tot een geslaagde subsidieaanvraag geleid.

Lees het gehele artikel op de website van Frievar.

Bron: Frievar, & Ilse (2017). Frievar BV ontvangt VIA subsidie van Samenwerkingsverband Noord Nederland. Frievar BV. Geraadpleegd van http://frievar.com/frievar-bv-ontvangt-via-subsidie-van-samenwerkingsverband-noord-nederland/

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen je project naar subsidiekansen en volgen je subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen het gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen je graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Parktijkverhaal: Innovatiesubsidie voor productie eerste allergeenvrije snoepjes in Nederland
Succesverhaal: Maxima Seafood gaat voor Clean Label Technologie

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling