In de praktijk merken wij dat ondernemers zich dikwijls afvragen: “Waarom zou ik een subsidieadviseur inschakelen als ik het zelf ook kan?”. Om die vraag te beantwoorden delen wij onze ervaring met klanten die voorheen subsidie zelf hebben aangevraagd of zich hierin hebben verdiept.

Hoofdreden: Tijd is geld

U gaat een product ontwikkelen of u bent innovatief bezig met nieuwe software. U vermoedt recht te hebben op een subsidie. Dit wilt u graag zeker weten. Alleen komt u tijd te kort om u in de ingewikkelde materie en procedures te verdiepen. U bent tenslotte ondernemer en u wilt ontwikkelen. Alleen geld laten liggen is ook geen optie.
Dit is de motivatie waarom ondernemers kiezen voor het inschakelen van een subsidieadviseur. Maar wat kan u nou van een subsidieadviseur verwachten?

 

Wat doet een subsidieadviseur?

Het landschap van subsidies en financiële of fiscale regelingen is weids en divers. Er bestaan talloze lokale, regionale, landelijke en Europese regelingen en subsidies. De adviseur bekijkt uw situatie en gaat samen met u uw project of het doel van de subsidieaanvraag na. Vervolgens gaat de adviseur voor u aan de slag.
Hij/zij is op de hoogte van bestaande en nieuwe regelingen. Hij/zij kent de voorwaarden waaraan uw project of onderneming moet voldoen. Ook weet de adviseur de ins-en-outs van waar, wanneer en hoe een aanvraag ingediend kan worden.

 

Zo herkent u een goede subsidieadviseur

Een goede subsidieadviseur is niet alleen goed op de hoogte van de regelingen, maar is ook zeer goed bekend met de materie van uw project. Zo kan hij met de juiste vraagstelling uw technische knelpunten herkennen en goed omschrijven. Hij gedraagt zich als een echte partner en wijst u op kansen en risico’s.
U hebt deze subsidieadviseur ingeschakeld om u te kunnen focussen op uw project en uw onderneming en u wil dan ook niet veel tijd besteden aan deze eerste afspraak. Bereid u daarom goed voor met deze checklist. Zo bespaart u zichzelf meerdere afspraken en telefoongesprekken om de juiste informatie te verstrekken.

 

Vertrouw op uw intuïtie
Vertrouw op uw gevoel. Is de adviseur open, transparant en duidelijk over hoe hij te werk gaat en wat hij voor u kan doen? Dan is het vaak een goede keuze om voor dit bedrijf te gaan.

HGM maakt verschil 

Helder . Persoonlijk . Innovatie . Kennis

Wij vertalen uw project naar subsidiekansen en volgen uw subsidiemogelijkheden op de voet. Wij verzorgen uw gehele traject van voorbereiding tot succesvolle aanvraag.  Dankzij de vakkundigheid van onze adviseurs vinden zij snel de aanknopingspunten tussen uw (technische) bedrijfsactiviteiten en subsidieregelingen.

Weten wat uw mogelijkheden zijn?

Wij helpen u graag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

085 – 020 11 05

Misschien ook interessant?

Afspraak met een subsidieadviseur? Maak het uzelf makkelijk met deze checklist.
5 Tips: Hoe bereid ik mij goed voor op een WBSO controle?
6 veel gemaakte fouten bij WBSO realisatiemelding

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts ziet u enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling