Weet binnen 10 seconden of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een WBSO subsidie

Kunt u extra budget gebruiken voor de technische ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of programmatuur binnen uw eigen bedrijf? Dat kan met WBSO subsidie. Met de WBSO kunnen Nederlandse bedrijven die zich bezighouden met (technische) innovatie gebruik maken van fiscaal voordeel. Van starters en zzp’ers tot mkb-bedrijven en zelfs multinationals; met uitzondering van publieke kennisinstellingen is WBSO aanvragen voor elk bedrijf mogelijk.

 

WBSO aanvragen: hoe kom ik in aanmerking?
Belangrijk is dat uw ontwikkelingsproject technisch nieuw is voor uw bedrijf. Én dat uw eigen personeel zich bezighoudt met het Speur- en Ontwikkelingswerk (S&O). Handig feitje: uw project hoeft niet per se te slagen om WBSO subsidie aan te vragen.
Wat de WBSO subsidie voor u doet? De loonkosten en andere kosten en uitgaven voor uw R&D project, zoals prototypes en onderzoeksapparatuur, verlagen. Dat betekent minder loonheffing afdragen en een vaste aftrek voor zelfstandigen.

 

Wat zijn mijn voordelen met WBSO subsidie?
De eerste € 350.000,- aan loonkosten en uitgaven levert tot wel 32% subsidie op. Starters krijgen zelfs 40% subsidie. Daarna is het subsidietarief 16%. Goed om te weten: besteedt u als zelfstandige minimaal 500 interne uren per jaar aan uw ontwikkeling (S&O-uren), dan krijgt u een vaste aftrek. Een leuke aftrek die u mag meenemen in uw aangifte inkomstenbelasting.

De WBSO Quickscan

Word een HGM partner

Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling