Wij zoeken een Junior Consultant subsidies (Innovatie & Duurzaamheid)

Heb jij een passie voor innovatie of duurzaamheid en ben jij in staat om onze klanten te enthousiasmeren en adviseren over de financieringsmogelijkheden van hun innovatie projecten? Dan zoeken wij jou! Wij zijn een hard groeiende ambitieuze organisatie en zoeken een collega die met ons mee wilt groeien.

Waar ga je werken?

HGM is een middelgrote speler die het MKB helpt om innovatieprojecten en duurzame investeringen mogelijk te maken. We doen dit al meer dan 30 jaar en zijn gevestigd in Breda, Eelde en Amsterdam. Wij adviseren en ondersteunen bedrijven op het gebied van subsidies en financiering.

Er komen in Nederland steeds meer mogelijkheden om duurzame projecten te subsidiëren. Hiermee wordt de verduurzaming versneld en bereiken we eerder de gestelde klimaatdoelstellingen. HGM ziet kansen op het gebied van duurzaamheidssubsidies voor het MKB en heeft hiervoor een nieuwe afdeling opgezet.

Als Junior Consultant help jij bedrijven om snel duidelijkheid te geven of zij in aanmerking komen voor innovatie- of duurzaamheidssubsidies. Tegelijkertijd help je actief mee met het opbouwen en laten groeien van de nieuwe Duurzaamheidsafdeling binnen HGM.

Wat ga je doen?

Als Junior Consultant bouw je een eigen klant portefeuille op. Dit doe je door acquisitie te plegen en door bij bedrijven langs te gaan. Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijk om deze functie succesvol te kunnen vervullen.

Hoe zien je werkdagen eruit?

Het leuke aan de functie is dat je in veel verschillende keukens mag kijken op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Zo zit je de ene dag bij een bedrijf dat landbouwmachines ontwikkelt en de andere dag bij een bedrijf dat een geavanceerde betoninstallaties bouwt.

Jouw adviserende rol
De volgende dag komt er een klantaanvraag binnen op het gebied van duurzaamheid. De klant wil graag duurzame investeringen gaan doen en vraagt aan jou of hij voor een warmtepomp of een biogasinstallatie subsidie kan krijgen. Daar waar de ondernemer zich bezighoudt met ondernemen, heeft hij geen tijd of mist hij de expertise om subsidiekansen te benutten. Daar ga jij hem bij helpen. Je verzamelt de benodigde (bedrijfs)informatie en adviseert de ondernemer over de subsidiemogelijkheden. Deze vraag je aan bij de overheid op lokaal, nationaal of Europees niveau.

Meedenken
Daarnaast help je actief mee om nieuwe kansen te identificeren voor de afdeling Duurzaamheid en klanten daarbij te zoeken. Je fungeert als sparringpartner voor je collega’s en je denkt mee over mogelijkheden op basis waarvan de afdeling Duurzaamheid zich verder kan ontplooien op de Nederlandse markt.

A tot Z
Als Junior Consultant ben je verantwoordelijk voor het afhandelen van subsidieaanvragen en de opbouw van jouw klantdossier. Heb je aanvullende vragen? Dan overleg je met de klant en/of de overheid over bijvoorbeeld de financiële aspecten van een subsidieaanvraag. Heb je alles compleet? Dan zorg je voor de administratieve verwerking in het systeem. Kortom: je bent verantwoordelijk voor het project van A tot Z.

Doorgroeimogelijkheden

De Manager Duurzaamheid leidt je op tot consultant door learning on the job. Je gaat direct actief mee met klantbezoeken en na het bezoek wordt je gelijk verantwoordelijk voor de klant.

Daarnaast bieden we je de kans aan om samen met de manager de nieuwe afdeling Duurzaamheid binnen HGM verder uit te breiden.

Als je steeds meer thuis raakt in subsidies, dan ga je ook de achterkant van het proces beter begrijpen. Op dat moment komt de Senior Consultant in je naar boven. Zie je ruimte tot verbetering in het proces of nieuwe sales kansen? Dan pak je door en probeer je dit te realiseren.

Wat bieden we jou?

Een open en informele werkomgeving, waar hard werken en plezier centraal staan. HGM draagt bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling en doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden naar Senior Consultant. We bieden je ook de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een aantrekkelijk salaris;
 • Deelname aan een collectieve pensioenregeling;
 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en een 13e maand (bij vast contract);
 • Thuiswerk mogelijkheden;
 • Een leaseauto met Nederlandse tankpas, laptop en telefoon.

Wat vragen we van jou?

Je hebt een hands on mentaliteit. Je bent zowel analytisch als communicatief sterk, nauwkeurig en wil graag weten hoe alles in elkaar zit. Jouw inzichten deel je weer graag met je collega’s. Daarnaast hebben we de volgende wensen:

 • Een HBO/WO-opleiding afgerond;
 • Bij voorkeur 1-3 jaar werkervaring;
 • Affiniteit met innovatie en duurzaamheid;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je voelt je prettig in zelfsturende teams;
 • Je vindt het leuk om in een team te werken en bent niet bang om je collega’s uit te dagen;
 • 40 uur per week beschikbaar;

Solliciteer vandaag nog

Stuur je motivatiebrief en CV door via de knop ‘Solliciteer nu’. Heb je vragen? Neem dan contact op met Rob Hoosemans op 085-0201105.

Selectieprocedure

In de eerste week van september maken we een selectie. Binnen een periode van 4 weken volgen:

 • Een eerste en tweede gesprek (week van 6 en 13 september)
 • Een aanbieding (week van 19 september)

Hopelijk kunnen wij je in oktober als nieuwe collega verwelkomen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

 • Upload hier je CV & motivatie brief
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 8 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Een full-service subsidieadviesbureau met een passie voor innovatie. Al meer dan 31 jaar actief in de branche. Het succesvol oplossen van complexe financierings- en subsidievraagstukken; dat motiveert ons!

  Word een HGM partner

  Wij creëren al jaren financiële ruimte voor een breed scala aan bedrijven. Hier rechts zie je enkele van onze partners.

  HGM referenties subsidieHGM referenties subsidie e-healthHGM referenties subsidiesubsidie metaalindustrie hgmHGM referenties subsidieHGM referenties subsidie horeca koeling